Reklam

ÇANAKKALE DİLDEN DİLE YAYILIYOR

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla Bulgaristan’ı hedefleyerek başlattığı turizm ilişkilerini güçlendirme çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor. Bulgaristan’ın Brand Media Bulgaria medya grubu yayıncılığında hizmet veren ve ülkenin önde gelen uzmanlaşmış ekonomik medyalarından biri olan Economic.bg, “Türkiye’de 2023’te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon” başlığıyla yayımladığı haberde Çanakkale’ye yer verdi.

ÇANAKKALE DİLDEN DİLE YAYILIYOR
20 Haziran 2023 - 11:07
Türkiye’nin, tarihi şehirleri, muhteşem doğası ve eşsiz kültürü ile dünyanın her bölgesinden turistler arasında bu kadar popüler olmasının şaşırtıcı olmadığını içeren haberde Çanakkale’den; bilinen şehirlerle birlikte bu sene en çok seyahat edilecek destinasyonlar arasında yer alacak gizli mücevher olarak bahsediliyor.
Bulgaristan’dan ve dünyadan en güncel ekonomik, ticari, finansal, piyasa ve siyasi haberlerin yanı sıra ilgi çekici turistik bölgeler, kültürel ve tarihi miras merkezleri hakkında bilgi sunan mecra, Çanakkale’nin bir liman Kenti olduğuna ve doğal güzelliklere sahip bir bölgede yer aldığına değiniyor.
Kentin, dünya tarihinde çok büyük öneme sahip 2 savaşa tanık olmasının yanı sıra arkeolojik kazı alanlarıyla da öne çıktığı belirtilen haberde, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Troya ile Alexandria Troas Antik Kentleri hakkında bilgi verilerek ziyaretçilerin, zengin bir kültürel ve tarihi miras dokusunda keşif imkânı bulabileceğine vurgu yapılıyor.

“Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” Mottosuyla Turizm Sektör Buluşması Gerçekleştirildi
2022 yılında, Bulgaristan’ın özellikle turizmde Çanakkale için çok önemli bir aktör haline geleceğini öngörerek çalışmalar yaptıklarını belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: “Oda olarak son yıllarda hedeflediğimiz Bulgaristan Pazarı için sosyo-ekonomik, ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesi için birçok adım attık. Geçen sene, Avrupa İşletmeler Ağı Cosme Projesi kapsamında, Sofya Ticaret Müşavirliğimiz ve Bulgaristan THY Genel Müdürlüğü işbirliğinde, “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla bir etkinlik düzenledik. Çanakkale ve Sofya turizm sektörü temsilcileri arasında son derece verimli ve etkili görüşmeler yapıldı” dedi.
“Ata’mızın Askeri Dehasını Yansıtan Anılarıyla Dolu Odasının Restorasyonunu Gerçekleştirmenin Gururunu Yaşıyoruz”
Turizm sektörü buluşmasının devamında yine işbirliği içinde çok gurur duyulan bir projeye imza attıklarını belirten Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ekim 1913 – Ocak 1915 yılları arasında Sofya Ataşemiliterliği görevi sırasında resmî belge ve raporlarını yazdığı, ‘Çalışma Odasının’ restorasyonunu üstlendik ve açılışını gerçekleştirdik. Ata’mızın askeri dehasını yansıtan anılarıyla dolu odasını yenileyerek bu mirasa sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası’nın Geliştirdiği İlişkiler Türkiye’ye Katkı Sağlıyor
Üyelerinin ticari faaliyetlerini artırmayı da görev edinerek adımlar attıklarını belirten Selçuk Semizoğlu; “Üretim ve ihracat yapan üyelerimiz başta olmak üzere, gelişmesine katkı sağlamak istediğimiz firmalarımız için Bulgaristan özelinde hedef pazar raporları hazırladık, ihracat ve işbirliği geliştirebilmeleri için fuar katılımları, iş gezileri, heyetler ve B2B görüşmeler gerçekleştirdik. İlimizin ve dolayısıyla Ülkemizin turistik ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaya odaklandık.

Son yıllarda, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılarak ulaşım kolaylığı sağlamaya başlamasının da etkisiyle Bulgaristan’dan İlimize gelen turist sayısındaki artış ve gösterdikleri ilgiden anlıyoruz ki çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Çanakkale’mizin potansiyeli, Türkiye’nin turizm başkenti olmaya aday olabilecek, kültür, tarih ve doğal güzellikleriyle her bütçeye ve her tercihe göre seçenek sunabilen bir destinasyon merkezi olması Bulgar turistlerimiz arasında dilden dile yayılıyor.
Bu bakış açısıyla, İlimize katkı sağlayacak projeleri üretmeye, üretileni desteklemeye her zaman hazırız. Turizmi önceliklendirerek çalışmalar yürütmeye, elimizden geleni yapmaya da devam edeceğiz. Yolda bizimle olan, emek harcayan, bize desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum