Reklam

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. KEZ TOPLANIYOR

Milyonlarca çalışanın gözlerini çevirdiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında bugün saat 11.00'de üçüncü kez toplandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. KEZ TOPLANIYOR
20 Haziran 2023 - 11:16
Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dün gerçekleşen ikinci toplantısından da rakam çıkmadı. Komisyonun 3. toplantısı bugün saat 11.00'de başladı.
"PERŞEMBEYE KALMADAN BİTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Asgari ücrette rakamın görüşüleceği üçüncü toplantı öncesi işçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Atalay, toplantı sonrası bir açıklama yaptı. Atalay, "Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum