Reklam

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Öğrenme Ortaklığı Projesi

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Öğrenme Ortaklığı Projesi
26 Mart 2013 - 22:51

Toplantı kapsamında, proje ortağı olan İngiltere, Almanya, Avusturya, Romanya'dan katılımcı kuruluşlar kendi çalışmalarından örneklerle toplantıyı gerçekleştirdiler. Türkiye temsili ortağı Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Değerler Araştırması'nı sunumunu yaparak bilgi ve uygulama paylaşımında bulundu.

Yalnız bilgi aktarımı dışında, değerler ve sosyal yeterliklerin aktarımı da eğitim sistemimizde önemli rol oynamaktadır. Bu, eleştiriyi kabullenme, hassas olma, yaratıcı olmanın yanında ikincil erdemler diye adlandırılan, güvenilirlik, disiplin, çevredeki insanlara saygı ve adanmışlık gibi becerileri uygulamayı içermelidir.

Sunulan proje teklifi şu soruları ele almayı amaçlamaktadır. İnsanların küresel dünya değişim sürecinin üstesinden gelmek için değerlere ihtiyacı var mıdır? Günümüzde ne tür değerlere ihtiyacımız var ve bu değerler hangi yönde değişecek?

Değer üzerine belli tutumlar, büyüme sürecinde kararlı hale gelmiş olsa bile; bireyin değerleri ve değer yargıları hayat dersinde değişir. Bundan dolayı, değer ve değer yargılarının değişimi ve şekillenmesinin okuldan mezun olmaya bağlı olması, sadece sınırlı bir kapsamdı.

Yetişkin eğitimi de, kendini değerlere uyma ve onların aktarımı süreciyle yüzleşirken görüyor mu? Yetişkin eğitiminde değerlerin önemi ve transferi nasıl gerekçelendirilebilir? Bu nasıl uygulamaya konabilir ve şu anki uygulamada nasıl gerçekleştirilmektedir?

Bu proje, Avrupa şartlarında yetişkin eğitiminde yer alan değerlere uyum ve değer aktarımının kapsamını araştırmayı amaçlamaktadır.

Eğitimde değerlerin ve farklı kavramların alış-verişi ve anlaşılması, yetişkin eğitiminde değerlerin ortak Avrupa kavramına yol açacak ve yetişkin eğitiminde kullanılmak üzere değerlere uyma ve değerlerin aktarımı üzerine eğitici içerik adına fikirler geliştirme çalışması yapılacaktır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum