Reklam

ÇAN'DA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLANDI

Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla kendi döneminde Çan'a kazandırılan ve Çan Küçük Sanayi Sitesi'nin hemen üzerinde yer alan Çan Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki can dostları ziyaret etti.

ÇAN'DA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLANDI
06 Ekim 2023 - 11:34
Cumhuriyet İlkokulu, Fen Lisesi ve 23 Eylül Ortaokulu’ndan öğrencilerle de bir araya gelen Arslan, öğrencilere hayvan barınağı hakkında bilgiler verdi.
Öğrenciler de barınaktaki can dostlarına büyük ilgi gösterirken Fen Lisesi öğrencilerinin ise kendi aralarında topladıkları paralarla hayvanlar için mama alarak barınağa bağışlaması başta Harun Arslan olmak üzere herkesi duygulandırdı.
Öte yandan Çan Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları hayvan barınağına ilişkin Çandan Haber’e yaptıkları açıklamada, barınakta bulunan can dostlarının gerekli tedavilerinin yapıldıktan sonra yasalara uygun şekilde geri bırakıldığını ifade ettiler.
Hiçbir hayvanın barınaklarda tutsak edilmediğini belirten yetkililer tüm can dostlarına iyi şekilde bakılarak kısırlaştırma, aşı, tedavi gibi uygulamalarının ardından tekrar alındıkları yere bırakıldıklarını söylediler.

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum