Reklam

ÇAN'DA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çan´da da coşkuyla kutlandı.

ÇAN'DA 19 MAYIS COŞKUSU
20 Mayıs 2023 - 11:36
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104 ‘üncü yıldönümü kutlama programı, Atatürk Şehir Meydanı’nda ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür Çadırı’ndaki çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Şehir Meydanı’nda Çan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesiyle başladı.
Daha sonraki kutlamalar ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür Çadırı’nda Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, Çan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Ütğm. Levent Çalış, Çan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Murat Okan ve Ömer Şahin, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan okulun Kültür Çadırı’ndaki ikinci tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Gerçek yaptı.Şiirler okundu. Ardından ise Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün jimnastik takımının akrobasi gösterisi, Çanakkale Geçilmez Karate Kulübü’nün gösterileri izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Çan Fen Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Programda aynı zamanda Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de sergi açılışı yapıldı. Sergide Çan Halk Eğitim merkezi bünyesinde yapılan çalışmalar sergilendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Çan Geleneksel Okçuluk ve Spor Kulübü’nün gösterisiyle son buldu.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum