Reklam

ÇAN BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ÖZ'ÜN RAMAZAN AYI MESAJI

ÇAN BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ÖZ'ÜN RAMAZAN AYI MESAJI
01 Nisan 2022 - 13:27
‘’RAMAZAN; PAYLAŞMAK VE PAYLAŞARAK ÇOĞALMAKTIR’’
Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde bulunduran bir mübarek Ramazan ayına daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip yardımlaşma ve paylaşma konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir.
“RAMAZAN; RUH VE BEDENİ TERBİYE ETME AYIDIR’’
Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan bu ayda; gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek, etrafımızda yaşanan sıkıntıları, dostluk ve kardeşlik duygularını, sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı, iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı öğreneceğiz.
‘’BİZ HEPİMİZ YARIMIZ, ANCAK BİR OLARAK TAMAMIZ’’
Bu ay bize hatırlatıyor ki, biz hepimiz yarımız, ancak bir olarak, birlikte olarak tamamlanabiliyoruz. Bu açıdan bu mübarek günler hürmetine rabbimizden niyazımız, ayrılıkların bir kenara bırakılarak birlikteliğin, barışın ve paylaşımın hâkim olduğu bir dünyaya kavuşmaktır. Bu duygularla, başta Çanlı hemşerilerim olmak üzere, Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Ayı mübarek olsun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum