Reklam

ÇAN BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ÖZ'DEN KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

08 Mart 2022 - 11:46
03.03.2022 tarihinden bugüne sosyal medya hesaplarında, yerel ve ulusal basında Çan Belediyesi personellerimiz tarafından, sokakta yaşayan can dostlarımızın öldürüldüğü, kanuna aykırı bir şekilde bayıltıldığı, yavruların annesiz bırakıldığı iddiaları video ve resimler ile servis edilmiştir. Bu paylaşımların ardı arkası kesilmediği gibi yaptığımız basın açıklaması dahi görmezden gelinmiş, yine yanıltıcı yorumlarla olay bambaşka mecralara taşınmıştır.

Bu olayda gerek ifadeleri, gerekse  tutumları ile; kusuru, ihmali olduğu iddia edilenler hakkında gerekli soruşturma idari yönden yapılmaktadır.
İlgili içeriklere istinaden 02.03.2022 tarihinde Çanakkale Valiliği Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce kurumumuza denetime gelindiğinde müdürlüğün veteriner hekimi Meltem Dimişgi de belediyemizi teftiş etmiştir. Çanakkale Valiliği Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Veteriner Hekimi Meltem Dimişgi’nin yaptığı denetimlerde bahsi geçen canların yaşadığı, hijyen koşullarına uygun şekilde misafir edildikleri tutanak altına alınmıştır. Yine aynı içeriklerde ölü olduğu ifade edilen can dostumuzun cansız bedeni de yer almıştır. Bu canımız bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu süreçle hiç ilgisi yoktur. Vefat ettiği noktadan alınarak gömülmüştür. Gömüldüğü yerin bilgisi yetkili makamlara bildirilmiştir.
O gün şehir dışında bulunmam sebebi ile kendileri ile bir araya gelme fırsatım olmamışsa da bugün imkanlarımız dahilinde koruduğumuz canları birlikte ziyarette bulunduk.
Bu süreçte neler yaşadık sizlerle paylaşmayı isterim. Birden bire basına servis edilen paylaşımlar, işin aslının ne olduğunu öğrenme ihtiyacı bile hissetmeden harekete geçen basın, sosyal medya ve dernek hesaplarından yapılan paylaşımlar ve bu paylaşımlardan dolayı yorum yapan vatandaşlar ile oldukça yoğun günler geçirdik.
Belediyemizde can dostlarımızın tüm nakil ve tedavi süreçleri veteriner hekimimiz gözetiminde yapılmaktadır. Bir vatandaşımızın garajında doğum yapan anne köpeğimiz garaja mülk sahibini sokmadığından kuruma gelen yardım talebi sebebi ile bulunduğu ortamdan belediyemizin veteriner hekimi gözetiminde yavrularıyla koruma altına alınmıştır. Yavrular ve annenin bir aradaki görüntülerine hemen ulaşılamamıştır. Çünkü tel örgülerle çevrili kapalı bir yerde değil, açık ve serbest dolaşım yapabileceği başka bir alanda bulunmaktadırlar.
Anne köpeğimizin yavrularla birlikte görüntüsünü yakalamak için temin ettiğimiz belgesel çekimlerinde kullanılan harekete duyarlı kameralarımızı bölgeye kurduk. Bu esnada annenin görüntüleri elimize ulaşsa da yavrularla birlikte annemizin bir aradaki görüntülerini bekledik. En sonunda yine Çanakkale Valiliği Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Veteriner Hekimi Meltem Hanım da cumartesi günü anne köpeğimizi görüntüledi.   Bizde kurduğumuz kameralarla anne ve yavruların birlikte ve net görüntülerini elde ettik, bunları da paylaşıyoruz.

Can Dostlarımızın nakli esnasında oluşmuş görüntülerin yanlış anlaşılması, bununla birlikte yazışmalar, tüm kamuoyunda olduğu gibi beni de üzmüştür. Ancak biz Çan Belediyesi olarak katliam yapmadık, hiçbir canı öldürmedik. Tek bir can dostumuzun dahi kılına zarar vermedik.
Göreve geldiğimiz günden bu yana bize gelen talepler doğrultusunda bir çok can dostumuzu ameliyat ettirdik, tedavi süreçlerini tamamlattırarak sağlıklarına kavuşturduk.
Tedavisiz bir tek canı yolda bırakmadığımız gibi belediye binamızda yavrularıyla pek çok anne kedimiz uzun zaman misafirimiz olup sonrasında sahiplendirildi. Şimdi ise mesai arkadaşımız Tarçın Hanım bizlerle, gündüz zabıta ekiplerimizle; gece mavi masadaki nöbetçi arkadaşlarımızla mesai yapmaktadır.
Belediyemizin veteriner hekimi, 2019 yılından bu yana mesaisinin ne kadar yoğunlaştığını; tüm hasta, yaralı ve bakıma muhtaç canlara bu dönem daha fazla hassasiyet gösterilerek, gereken müdahalenin gecikmeden yapıldığını ifade etmektedir.
Kendi marangozhanemizde can dostlarımıza yuvalar yapılmakta; ihtiyaç duyulan noktalara konulmaktadır. Tüm ilçede can dostlarımızın mama ve su kapları düzenli olarak kontrol edilmekte, biten mama ve suların takviyesi eksiksiz yapılmaktadır.
Haklar ve özgürlükler çerçevesinde, vekilliğimden bu yana otoritelerin ve kısıtlamaların karşısında durdum. Şu an ise bir Belediye Başkanı olarak, merkezi yönetimin bire bir halka dokunan en sıcak noktasında tüm varlığımla dokunabildiğim bütün canlara hizmet etmekteyim.
Benim için önce yaşam hakkı gelmektedir. Ben bunu insanların ve diğer canlıların yaşam hakkı şeklinde ayırmıyorum. Can dostlarımızın daha iyi şartlarda olmasını sağlayabilmek için Çan Belediyesi olarak bir projemiz olduğu gibi civar belediyelerle de ortak projemiz devam etmektedir. Ve en kısa sürede can dostlarımız yeni yaşam alanlarına kavuşacaklardır.
Yaratılan algının düzeltilmesi ve nice güzel projeye imza atan başarılı personelimizin emeklerinin bu şekilde zayi edilmemesi gerekir.
Teknoloji çok büyük bir güç ve bunu yıkım için kullanmak çok kolaydır. Tüm duyarlı vatandaşlardan ricam, vicdan yoksunu, mesleki etikten bir haber, haber  diye yapılan paylaşımlara itibar etmeyiniz. Kapımız her zaman herkese açık, geçici olarak korunan  vakti gelince alındığı yerlere bırakılan ancak bazen de bizi bırakmayan canlarımız, sizlerle olmaktan eminim keyif alacaklardır.
Şu hususu da belirtmek gerekir ki, şahsımı, kişiliğimi, insanlığımı ne kadar tanıyorlar da, şahsıma yönelik “evlatların ölsün”, “ ateşlerde yan” vb. söylemlerde bulunuldu. Bunun yanı sıra kuruma yönelik “katilsiniz”, ”katliam yaptınız” şeklinde ifadelere personellerimizle birlikte maruz kaldık. Bu bedduaları yapanları Allah’a havale ediyorum. Kaldı ki, evimde sahiplendiğim, ailemle birlikte bir can dostu ile yaşadığımı bilmeden…
Hepimizin “can” taşıdığını bu canın bize emanet olduğunu hatırlatır bu hususu kamuoyunun vicdanına sunarım.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum