Reklam

BÜYÜK GÜNE SON 10 GÜN

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart'ta açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde hazırlıklar son aşamaya geldi. Temeli 18 Mart 2017 yılında atılan köprü, 5 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok davetlinin katılımıyla Cuma namazının ardından hizmete girecek.

08 Mart 2022 - 11:49
18 Mart Cuma günü düzenlenecek açılışa tüm Çanakkalelileri davet eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Türkiye'mizin her karışına hizmet etmek çok büyük bir şereftir. Ancak Cumhuriyetimizin ön sözü, şehitler diyarı Çanakkale'mize hizmet etmek bambaşka bir şereftir. Bu şereflerin en özelini yaşıyoruz. 18 Mart Cuma günü Çanakkale'mizin değil, Türkiye'mizin değil dünyamızın en uzun köprüsünün açılışını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve çok sayıda misafirimizin katılımıyla Cuma namazından sonra açılışımızı yapacağız. Tüm hemşerilerimizi ilçe meydanlarından kalkacak otobüslerle Lapseki'den Gelibolu'ya Asya'dan, Avrupa'ya geçmeyi davet ediyorum. Bir kez daha Türkler Asya'dan Avrupa'ya yürüyor bir kez daha Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz." dedi.

150 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünün altını çizen Başkanvekili Turan, "Yaparız dediğimizde yapamazlar dediler. Temel attık seçim vaadi dediler, direkler yükseldi bitmez burası dediler, ama 5 yıl gibi kısa bir süre de hamdolsun açılışını yapıyoruz. Cuma günü tüm hemşerilerimizi Gelibolu'da ki açılışa davet ediyorum." diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum