Reklam

"BU TATBİKAT İLİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale’de gerçekleşen uluslararası geniş katılımlı tatbikat ile ilgili hem bilgilendirmede hem de değerlendirmede bulundu. Müdür Baştürk, yapmış olduğu bilgilendirmede, “Bu tatbikatın öneminin farkındayız. Heyecanlıyız ve gururluyuz” dedi.

20 Eylül 2023 - 12:39
İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, Çanakkale’de gerçekleşen uluslararası tatbikata ilişkin yapmış olduğu bilgilendirmede, “18-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Medikal Modex tatbikatı için hazırız. Ecdat yadigarı olan Çanakkale’de Çanakkale ruhuyla planlanan ve ülkemizden yaklaşık 51 ilden yardımcı olan personellerimiz yaklaşık yediden fazla ülkenin aktif katılımı, binden fazla sağlık personelinin aktif çalıştığı ve 2 binden fazla kişinin görev aldığı bu tatbikat ilimiz ve ülkemiz için çok değerli.
Bu tatbikatın öneminin farkındayız. Heyecanlıyız ve gururluyuz. Bu tatbikatta sahra hastanelerimiz, Halk Sağlığı ekibimiz, deniz, kara ve hava ambulanslarımız aktif olarak kullanılacak helikopterlerimiz, uçaklarımız ve gemilerimiz aktif olarak sahada hizmet verecekler.
Bu tatbikatların amacı dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek olan afetler ve acil durumlar için ülkelerin birbirleriyle olan iletişimini arttırmak, ülkemizde ve dünyanın herhangi bir yerinde oluşabilecek acil veya afet durumlarında daha fazla kişiye yardım edebilecek, ülkemizi daha iyi temsil edebileceğiz.
Yaklaşık 60’tan fazla gerçekleşmesi muhtemel senaryo sahada sahnelenecek. Buradan çıkaracağımız sonuçlarla, bundan sonraki acil ve afet durumlarında ekibimiz daha tecrübeleşmiş olacak. Zaten tecrübeli ve güçlü olan UMKE ve sağlık personellerimiz dünyanın her yerinde dünya vatandaşlarına hizmet etmekte, dünya vatandaşlarına hizmet etmekte. Çok iyi geri dönüşler almaktayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum