Reklam

BİR KARDEŞLİK ÖRNEĞİ "GÖKÇEADA"

Kültürel zenginliği, doğası, turizm potansiyeli ve birbirinden farklı pek çok unsuru ile cezbedici bir coğrafya olan Gökçeada’da, geçtiğimiz gün, Bozcaada ve Gökçeada’nın ruhani lideri metropolit Kyrillos Sykis’in, devir teslim töreni gerçekleşti.

BİR KARDEŞLİK ÖRNEĞİ "GÖKÇEADA"
21 Temmuz 2020 - 11:52
Türkiye’nin en batısında yer alan iki adada yaşayan Ortodoks vatandaşların ruhani lideri olan Sykis’in devir teslim törenine, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’de katıldı. Çetin ile konuyla ilgili bir röportaj gerçekleştirdik. Başkan Çetin adadaki kültürel zenginlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“İNSANLAR NEREDE MUTLULARSA ORADA OLMALIDIRLAR”
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Şu anda Gökçeada’da, Rum vatandaşlarımıza ait bir azınlık ilk ve ortaokulu ve lisesi var. Bu öğrenci sayıları her geçen gün artıyor. Aynı zamanda Gökçeada’da köylerdeki kiliseler aktif ve Rum vatandaşlarımızın ibadetleri ile ilgili hiçbir sorun yok. Nisan ayında Paskalya, Ağustos ayında Meryem Ana Günleri kutlamaları ile ilgili hiçbir sorun olmadığı gibi, bu coğrafyada her türlü desteği kendilerine sağlıyoruz. İnsanlar inanç itibariyle, inandıkları doğrultuda nerede mutlularsa orada olmalıdırlar. Bireysel özgürlükler çok önemlidir.

“KARŞILIKLI SAYGI OLDUKÇA ORTADA SORUN DA KALMIYOR”
İnsanlar karşılıklı olarak birbirlerine karşılıklı olarak saygılı oldukları sürece ortada hiçbir sorun kalmıyor. Rum asıllı Türk vatandaşlarımız ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden adaya gelen Türk vatandaşlar arasında bırakın ayrıştırmacı politikaları, bu düşüncelerin olması dahi söz konusu değildir. Bu hassasiyeti her zaman bulunduruyoruz.
“BU BİZİM KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZDİR”
Bu bizim kültürel zenginliğimizdir. Rumların bu coğrafyada yüzyıllardır yaşadıkları sürede yaptıkları işlerle ciddi birikim sahibi insanlar. Bu günümüze bunları aktarmaları zenginliktir. Adada yaşamak farklı bir kültürdür. Onlar bu kültürü atadan, dededen yaşamış ve bilen insanlardır” ifadelerinde bulundu.
 
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum