Reklam

BİGA DEVLET HASTANESİ'NDE HAP TATBİKATI

Biga Devlet Hastanesi’nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında; Kırmızı Kod (yangına müdahale/yangın söndürücülerin kullanımı) ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

BİGA DEVLET HASTANESİ'NDE HAP TATBİKATI
16 Aralık 2023 - 12:52
Biga Devlet Hastanesi’nde yıllık rutin olarak gerçekleştirilen tatbikatlardan biri olan yangın ve tahliye tatbikatı; masa başı simülasyon, uygulama ve tahliye tatbikatı olarak gerçekleştirildi. Öncelikle Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personelleri tarafından hastane eğitim salonunda tüm personele yönelik düzenlenen eğitimde yangın çeşitleri, yangınların nasıl söndürüleceği ve yangın tüpünün nasıl kullanacağı gösterildi. Daha sonra ise Yangın ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. HAP Başkanı Op.Dr.Emrah Demirci’nin yönettiği tatbikata tüm HAP ekibi katılarak hazır bulundu.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Başhekim Op.Dr.Emrah Demirci; “Bugün saat 10:00’da gerçekleştirdiğimiz masa başı tatbikatının ardından, daha önceden hazırlanmış senaryoya bağlı kalarak hastanemiz bodrum katında bulunan mutfak bölümünde başlayan yangın sonrası uygulamalı tatbikatımızı gerçekleştirdik. “Kırmızı kod” alarmı verilerek başlayan tatbikat esnasında, görevli personel yangına müdahale ederken, İtfaiye ve Biga Emniyet Müdürlüğü ekibinin desteği ile temsili yangın etkisiz hale getirildi. Personelimizin olası bir afet veya acil durum karşısında müdahale yeteneğinin geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi için gerçekleştirdiğimiz masabaşı ve uygulamalı yangın ve tahliye tatbikatımıza destek sağlayan ilçe kurumlarımıza ve özverili şekilde görevlerini yerine getiren bütün hastane personeline teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum