Reklam

BİGA BELEDİYESİ'NDE KURBAN KESİM BAŞVURULARI BAŞLADI

Biga Belediyesi Mezbaha Tesisleri ile Biga Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı’nda kesimi yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kayıtlar başladı.

BİGA BELEDİYESİ'NDE KURBAN KESİM BAŞVURULARI BAŞLADI
17 Temmuz 2020 - 15:51
Kurban Bayramı hazırlıklarını Kovid-19 tedbirleri kapsamında hijyen ve sağlık içinde tamamlayan Biga Belediyesi, büyükbaş kurbanlık hayvanları Mezbaha Tesisleri’nde 350 lira, küçükbaş kurbanlık hayvanları ise Biga Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda 50 lira karşılığında kesecek. Kurbanını kestirmek isteyen vatandaşlar başvurularını 24 Temmuz Cuma günü saat 17:30’a kadar Belediye hizmet binası Biga Kent Hizmetleri muhasebesine yapabilecek.
Biga Belediyesi’nden Kurban Bayramı ile ilgili yapılan açıklamada, “Biga Belediyesi Mezbaha Tesisleri olarak 31 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hemşehrilerimize ve esnafımıza daha güzel bir hizmet vermek için titiz ve düzenli çalışmalarımız tüm yıl sürdüğü gibi bayramda da yerine getirilecek. Elbette ki kesimler bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi tedbirleri içinde gerçekleşecek. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kesimlerimiz randevulu, en az iki günü kapsayan ve günlük kesim kapasitesi 250 olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle kurban kesim alanına sosyal mesafe kuralları ve kontrollü girişi çıkış ile birlikte kurban sahibi veya bir hissedar alınacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın vekaletlerini kurban kesimine girecek hissedara vermelerini rica ediyoruz. Öte yandan geçen yıl ilk kez uygulamaya aldığımız ve memnuniyet duyulan esnaf ile halkın ayrı olarak sıralama yapılmasını bu yıl da devam ettiriyoruz. Birden fazla kurban kestiren esnafımız ayrı, halkımız ayrı olarak kuraya girecek. Kurban kura çekimi ise 28 Temmuz Salı günü saat 15:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak ve SMS yoluyla vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Şimdiden tüm hemşehrilerimize ve personelimize kazasız ve hayırlı bir bayram diliyoruz” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum