Reklam

"BASIN BAŞLI BAŞINA BİR KUVVET, BİR MEKTEP BİR REHBERDİR"

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

"BASIN BAŞLI BAŞINA BİR KUVVET, BİR MEKTEP BİR REHBERDİR"
23 Temmuz 2020 - 15:22
Başkan Öz mesajında; "24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı’nda mesleği gazetecilik olan, doğru ve tarafsız haberleri ile milletin sözcüsü olan onurlu kalemlerin, basın emekçilerini tebrik ediyorum. Doğru ve tarafsız haberleri ile milletin sözcüsü olan onurlu kalemlere şükranlarımı sunuyorum.
Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Atatürk‘ün de söylediği gibi basın; “Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir milletin muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep bir rehberdir.”
Böylesine önemli bir organ siyasi baskılar altında olmamalıdır. Basın, ekonomi ve sansür baskısı altında olmamalıdır. Yasama, yürütme, yargıdan sonra 4.kuvvet olan basının özgürlüğü muhafaza edilmelidir. Bu demokrasimiz için şarttır. Milletin haber alması adına önemli bir ihtiyaçtır. Gazeteciler mesleklerini özgür, demokratik bir ortamda yapabilmelidir. Böylesine günlerin elbet birgün geleceğine duyduğum inançla başta Çan ve Çanakkale’de bu onurlu mesleği yürüten basın mensuplarımız olmak üzere onların değerli meslektaşlarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum