Reklam

"BAKAN, BİZİM DE BAKANIMIZ!"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaiğiloğlu’nun 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yaptığı inceleme gezisinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Ulusal basınla Lapseki’ye gelen ve köprüdeki son gelişmeleri değerlendiren Bakan Karaismailoğlu’nun programına kentin aktörlerinin çağırılmaması kafalarda soru işaretleri yarattı.

"BAKAN, BİZİM DE BAKANIMIZ!"
06 Şubat 2021 - 21:09
Doğrudan Çanakkale’yi ilgilendiren ve şehrin tüm aktörlerinin büyük önem verdiği bir yatırım olan Boğaz Köprüsünün bitimine aylar kala, ortaya çıkan bazı tartışmalar herkesi üzmüştü. Büyük bir ekonomik yatırımda Lapsekili bir, iki  firmanın söz sahibi olmasını,  eleştiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selcuk Semizoğlu’nun açıklamaları büyük yankı uyandırırken, Bakan Karaismailoğlu’nun ziyaretinde ÇTSO ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yer almaması üzüntü yarattı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu, Çanakkale’yi ilgilendiren bir konuda biz her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz derken, sitem ederek; “Bakan, bizim de Bakanımız. Köprü bizim köprümüz. Çanakkale’yi ilgilendiren bir konu bizim de konumuz. Bakanın incelemelerinde onun huzurunda olmak bizim de onurumuz” diyerek serzenişte bulundu. Başkan Semizoğlu, ”Bizi davet etmediler. Bunu duyunca çok üzüldük. Bakanımıza bir merhaba demek isterdik. Çanakkale’de her şeyin birlik ve beraberlik içinde yapıldığında daha verimli ve sağlam olduğunu bilen insanlar olarak, böyle şeylerin yaşanması hepimizi üzüyor. Bize, “Davet mi bekliyorsunuz, gelseydiniz!” derlerse de, ‘çağrılmadık yere davulcuyla zurnacı gider’ biz ÇTSO’yuz derim. Ayrıca Bakanın geldiği gün bazı vip araçlarının Bursa'dan kiralandığı yönünde üyelerimizden eleştiri aldık” dedi.

Konuyla ilgili tartışmaların önümüzdeki günlerde süreceği ve bu durumun kenti yönetenler arasındaki kopukluğu gün yüzüne çıkardığı belirtiliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum