Reklam

AYNI ANDA FARKLI NOKTALARDAN YANDIK!

Çanakkale, Pazar günü adeta kabusu yaşadı.

AYNI ANDA FARKLI NOKTALARDAN YANDIK!
27 Temmuz 2020 - 12:19
Aynı anda farklı bölgelerden çıkan yangınlarla mücadele edilirken, tarım arazileri hasar gördü. Eceabat, Yukarıokçular, Kemel Köyü ve Lapseki’de çıkan yangınlarla, havadan ve karadan canla,başla mücadele edildi.
“ÇOK SAYIDA PERSONELLE YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ”
Çanakkale bölgesinde eş zamanlı olarak 5 ayrı noktada çıkan yangına ekipler kısa sürede, karadan ve havadan müdahalede bulundular. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre yangına; 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile müdahale edildi.
“BAKAN PAKDEMİRLİ 18.00’DE ÇANAKKALE’YE İNDİ”
Yangın sırasında saat 18.00 sularında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, helikopter ile Eceabat’a iniş yaptılar. Bölgede yapılan incelemeler neticesinde Bakan Pakdemirli, saat 19.00 sularında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE GENELİNDE 12 YERDE YANGINLA MÜCADELE EDİLDİ”
Bakan Pakdemirli, “Anız ve balya makinelerinden kaynaklanan, dikkatsizlikten kaynaklanan yangınlardır. Yangınların yüzde 90’ı insan hatasıdır, çok dikkat etmemiz gerekiyor. Isparta’da bir, İzmir’de bir, Kahramanmaraş’ta bir, Kastamonu’da bir, Elazığ’da iki, Kütahya’da bir, Çanakkale’de 5 olmak üzere 12 yerde yangınlarla mücadele edildi” ifadelerinde bulundu.
“TARIM ARAZİLERİ HASAR GÖRDÜ”
Çanakkale’de ağaçlık alanda çıkan neredeyse çoğu yangında olduğu gibi tarım arazileri yine hasar gördü. Eceabat’ta balya makinesinin attığı kıvılcam nedeniyle çıkan yangından edinilen bilgiye göre 5 hektar alan tahrip oldu. Söndürme çalışmalarına katılan, bizzat alevlerle mücadele eden vatandaşlar ise, emeklerinin ve çabalarının yandığını görerek yine, her yangında olduğu gibi kahroldular.
 
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum