Reklam

"ANKARA'DAN DÖNDÜK AMA MÜCADELEMİZDEN DÖNMEYECEĞİZ"

Avukatlık Kanunu’nda “Çoklu Baro” ile değişiklik getiren teklifin Adalet Komisyonundan geçmemesi için bir süredir Ankara’da bulunarak mücadele veren Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da içinde olduğu Baro Başkanları, teklifin Adalet Komisyonundan geçmesine rağmen sürecin devam ettiğini ve sürecin yakın takipçisi olduklarını belirterek bulundukları şehirlere döndüler.

"ANKARA'DAN DÖNDÜK AMA MÜCADELEMİZDEN DÖNMEYECEĞİZ"
07 Temmuz 2020 - 12:48
Av. Bülent Şarlan son gelişmelere ilişkin verdiği bilgide “Kamuoyunun malumu olduğu üzere teklif, Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Bu süreçte kendi şehirlerimizde bu teklifin sakıncalarını anlatmaya devam edeceğiz. Şimdilik Ankara’dan dönüyoruz, fakat mücadelemizden asla dönmeyeceğiz” dedi. 
“SAVUNMAYI GÜÇSÜZLEŞTİRECEK BU TEKLİFİ ANLATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Baro Başkanları ile birlikte Ankara da yaşadıklarını paylaşan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan “80 Baro bu teklife karşıdır. Bu teklifin sakıncalarını önce Adalet Bakanına sonra TBMM’de siyasi parti temsilcilerine anlattık. Ardından Anıtkabir’e yapmak istediğimiz sembolik yürüyüşümüzde Ankara girişinde kanunsuz bir biçimde engellendik. Teklifin Adalet Komisyona sevk edilmesiyle sadece Baro Başkanları olarak görüşlerimizi aktarmak istediğimiz Meclisin Çankaya Kapısı’nda 4 gün bekletildik. Şimdi kendi şehirlerimizde, her kanalda her platformda ülkemizin hukuk sistemine büyük zarar verecek, savunmayı güçsüzleştirecek bu teklifin olumsuzluklarını anlatacağız. Adalet Komisyonundan geçen teklif TBMM Genel Kurul’a getirilirse bu süreci de yakından takip ederek yasalaşmaması için Baro Başkanı arkadaşlarımla ve meslektaşlarımızla mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“CÜPPELERİMİZE DÜĞME İLİKLETMEMEYE KARARLIYIZ”
Çoklu Baro teklifinin yaşatacağı sorunlara da dikkat çeken Av. Bülent Şarlan “Çoklu Baro; Baroları önce bölecek sonra yargıyı siyasallaştırarak yargı bağımsızlığını yok edecektir. Mahkemelerde kararlar bu siyasal ayrışmadan ister istemez etkilenecektir. Savunma güçsüzleşecek, sadece mesleki sorumluluklarını değil toplumsal reflekslerini de kaybedecektir. Bu sadece avukatları değil tüm toplumu ilgilendiren tehlikeli olan, ülke için, hukuk için, savunma için son derece zararlı bir adımdır. Biz savunma olarak cüppelerimizin onurunu korumaya ve ona düğme diktirmemeye kararlıyız” diyerek tehlikeye ve mücadele kararlılığına dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum