Reklam

ALTIN YILLAR YAŞAM MERKEZİNDE YIL SONU ETKİNLİĞİ

Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcıları tarafından yıl boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği Yıl Sonu Karma Sergisi ve Demli Sesler Korosu Yaza Merhaba Konseri, 13 Haziran 2023 Salı günü gerçekleştirildi.

ALTIN YILLAR YAŞAM MERKEZİNDE YIL SONU ETKİNLİĞİ
15 Haziran 2023 - 11:53
Altın Yıllar Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri merkez personelleri ve katılımcıları ile aileleri yer aldı. Etkinlikte açılış konuşması yapan Başkan Gökhan, Altın Yıllar Yaşam Merkezinin Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem yaralarının sarılabilmesi amacı ile kullanıldığını ifade ederek; “Burası Altın Yıllar Yaşam Merkezi, 65 yaş üstü kentlilerimizin sosyalleştiği ve becerilerini hayata geçirdiği bir merkez. Ama merkezimiz bu sene depremzede vatandaşlarımıza hizmet verdi.

Yine de merkez katılımcılarımızın burada yapmış olduğu eserlerin yer aldığı sergiyi birazdan açacağız. Bu merkez deprem sonrası kentimize gelen depremzedelere hizmet etmek amacıyla kullanıldı. Sadece buraya gelen depremzedeleri değil, deprem bölgesine gönderilecek olan malzemelerin de burada kabulü noktasında çalışmalar yapıldı. Kolay değil, halen daha yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kış gününde yağmurlar, şimdi de sıcaklar basıyor. İnsanlar çadırda yaşam sürdürmeye çalışıyor. Evlerini, işlerini kaybetmişler. Eşlerini, çocuklarını kaybetmişler. Bir dram var, bu dram öyle kolay geçiştirilemez” dedi.

“TÜM KENTLİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM”
Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek amacı ile tüm kentin birlikte çalıştığını ifade eden Başkan Gökhan, “Gönüllülerimiz, belediye çalışanlarımız ve gençlerimiz ile birlikte el birliğiyle burada büyük bir çaba gösterdik. Kamyon kamyon malzemeyi oraya ulaştırma çabasında bulunduk ve bunu da sağladık. Aynı zamanda Çanakkale'ye gelen depremzedeler vardı. Biz de belediyemizin otelini ve belediyeye ait evlerimizi açtık. Aynı zamanda yurtta kalanların ihtiyaçları vardı. Onlara bir market açtık. Kentlilerimizin bağışlarıyla battaniyesinden, hırkasından, gıdasına kadar burayı büyük bir market haline getirdik. İnsanlar burada teker teker ihtiyaçlarını giderdiler. Kent içi ulaşımlarını sağlayabilmeleri için ücretsiz otobüs kartı verdik ve halen devam ediyor. Haziran sonuna kadar da devam edecek. Olabildiğince paylaşarak, hem belediye imkanlarıyla hem de bağışçıların yarattığı imkanlarla en azından acılarını paylaşmak noktasında depremzedelerimizle beraber olduk. Acıları dindirmek kolay olmuyor. İki buçuk ay boyunca buraya gelen gönüllüler oldu, her gün buraya geldiler ve yaraların sarılabilmesi için canla başla çalıştılar. Sonuç olarak 7 Şubat'tan 20 Nisan'a kadar bir çalışma süreci oldu ve bu süreç içerisinde olabildiğince depremzedelerimize hizmet etme fırsatı yaratıldı, tekrar katkı sağlayan herkese ve tüm kentlilerime teşekkür ediyorum, tekrar depremzedelerimize geçmiş olsun diyorum, başsağlığı diliyorum” dedi.

KARMA SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmanın ardından Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcıları tarafından yapılan Atatürk portresi Başkan Gökhan'a hediye edildi. Etkinlik, Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcılarının yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi açılışı ile devam etti. Katılımcılar ile birlikte kurdeleyi çözen Başkan Gökhan, karma sergiyi ilgi ile gezerken, sergilenen eserler hakkında eğitmenler ve katılımcılardan bilgi aldı.

DEMLİ SESLER'DEN YAZA MERHABA KONSERİ
Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu programı, merkez katılımcılarının oluşturduğu Demli Sesler Korosu'nun Yaza Merhaba konseri ile devam etti. Koro Şefi Ömer Aydın'ın yönetiminde halk müziği ve sanat müziğinin sevilen şarkılarını seslendiren koroya kentliler de hep bir ağızdan eşlik etti. Danslar eşliğinde geçen konser sonunda sergiledikleri başarılı performans nedeni ile koro üyeleri ve Şef Aydın'a teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan, çiçek takdiminde bulundu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum