Reklam

Altın Bilezik İçin Büyük İşbirliği

Altın Bilezik İçin Büyük İşbirliği
30 Ocak 2013 - 15:05

Bölgeye katkıyı maksimuma çıkartmayı hedefleyen Kuzey Biga Madencilik A.Ş,  Çan ve Bayramiç’in köylerinden 70 kursiyerin yeni meslek edinmesi için Halk Eğitim Merkezi ile anlaşarak 120 saatlik “Sondörlük” eğitimlerinin birinci grubunu tamamladı.

Firma, sertifika eğitimi ile altın bileziklerini koluna takanların mesleklerinde yeterliliklerini arttırmak için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği yaptı. Öğretim görevlileri elektrik, matematik, jeoloji, topografya ve sondaj kimyasalları konularında 40 saat daha ek eğitim verdi.

Kuzey Biga Madencilik, ayrıca uluslararası deneyime sahip yöneticileri ile kursiyerleri buluşturdu. Böylece kursiyerler, dünyadaki madencilik çalışmaları, madencilikte hangi mesleklerin bulunduğu, bölge insanın hangi mesleklere yönelebileceği, Türkiye’deki madencilik çalışmaları konularında da somut bilgiler alma fırsatı buldular.

Kuzey Biga Madencilik’in Etili’deki çalışma alanında sürdürülen eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan Çan Kızılelma, Söğütalan köyleri ile Bayramiç Karaköy’den 30 kişiye düzenlenen tören ile meslek sertifikaları verildi.Saat 10.00’da başlayan ve ev sahipliğini KuzeyBiga Madencilik’in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü Han İlhan’ın yaptığı sertifika törenine Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Özcan Özen, Türkiye Kömür İşletmeleri Çan Linyitleri İşletmesi Müdürü Nizamettin Özmek, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Üst. İle şirket yöneticileri ve işçiler katıldı.

Törende ilk olarak işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir video gösterimi yapıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Kuzey Biga Madencilik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü Han İlhan, konuklarına ‘Hoş geldiniz’ dedikten sonra “Bugün bizim için çok önemli bir gün. İnsana bilhassa bu yöredeki insana verdiğimiz değer doğrultusunda bu çalışmalara 2013 senesin başında başladık. Bu yöredeki halkı en maksimum şekilde değerlendirebilmek için çalışmalarımıza başladık. Burada ilk yapacağımız şey istihdamı arttırmak ama o istihdam doğrultusunda eğitimleri de arttırmak. Biliyorsunuz aşama aşama maden işyerinin açılmasına yaklaşıyoruz. Burada bir inşaat gerçekleştireceğiz, inşaattan sonra üretime geçeceğiz. Üretimden sonra kapama seviyesinde ve burada değişik konularda uzmanlık alanlarında eğitimleri geliştirmemiz lazım. İlk aşamada biliyorsunuz sondaj yapıyoruz. Burada sondörlük çok önemli ama sadece bizim için değil Türkiye’de, hatta yabancı ülkelerde de önemli. Bu noktada bugün 30 arkadaşımız sondörlük sertifikası alacaklar. Bu beni çok memnun eden bir durum. 30 arkadaş Kuzey Biga’da çalışacak. Bu 30 arkadaş daha sonra Türkiye’nin herhangi bir yerinde, hatta Türkiye dışında da çalışabilirler. Bu eğitim çalışmamız daha önce verdiğimiz bir sözün doğrultusunda ilk başlangıç. Bundan sonra uzmanlık gerektiren diğer alanlardaki eğitimler de kısa bir süre sonra başlayacak” dedi.

İlhan’ın konuşmasının ardından Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Üst ve Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Özcan Özen, kurs ile ilgili bilgiler veren birer konuşma yaptılar.

Törende daha sonra Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konuştu. Kuzu “Şirket önce insan diyor, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz önce eğitim diyor. Biz yerel yönetici olarak önce bölge insanı diyoruz.  Aslında bu programda herkesin önceliği örtüşüyor. Bölge insanın burada çalışacak olması da bir yerel yönetici olarak beni sevindiriyor. O anlamda ben üç tarafa da Kuzey Biga Madencilik’e, Meslek Yüksekokulu’na ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.  Tabii bir teşekkür de sizlere aslında. Çünkü sizler olmasanız ne bu eğitim verilir ne Kuzey Biga’nın, ne Yüksekokulun, ne Halk Eğitim Merkezi’nin ne de bizim bir anlamımız olur. Bu nedenle öncelikle sizlere teşekkür ediyorum ve hayırlı uğuru olmasını temenni ediyorum. Bizi en çok sevindiren şey bölge insanın burada çalışacak olması. Ben bu anlamda herkese çok teşekkür ediyorum, belgelerinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Yakup Tat da “Bugün bir eğitim programı nedeniyle buradayız Tabii konu eğitim olunca biz buna önem veriyoruz. Her programa yetişemesek de eğitimle ilgili konular olunca özellikle zaman ayırıp gelmeye çalışıyoruz. Eğitim üretim sürecinde bence çok önemli bir aşama. Ben bunu şuna,  namaz öncesi alınan abdeste benzetiyorum. Eğer ki eğitimle, önceliği eğitime vererek üretime başlarsanız yapacağınız üretim hakkıyla yerine gelen üretim olur. Ama eğitime önem vermeden üretime geçelim derseniz, bu, abdestsiz namaz kılmaya benzer. Ne size ne de başkasına faydalı olur. Çünkü bir üretim yapacağınız zaman istediğiniz malzemeyi parasını verip alabiliyorsunuz ama eğitilmiş, kalifiye insan gücünü para basarak alamıyorsunuz. Onu muhakkak eğitmeniz lazım. Burada yapılan faaliyet ülkemizdeki üretim faaliyetine çok ciddi bir katkıdır. Zaten bütün meselemiz üretimi ileriye götürebilmek. Üretimi arttırdığınız zaman arkasından istihdam da artar, ekonomik gelişme de artar. Ama temelde eğitim çok önemli ve bugün güzel bir faaliyet nedeniyle buradayız. Ben bu güzel faaliyette emeği geçen bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum, devamını da diliyorum” şeklinde konuştu. Kaymakam Tat, yabancı dilin önemine değinerek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün buradaki kursiyerler için bir İngilizce kursu açmasını da önerdi. Kuzey Biga Madencilik’in üretime geçtiğinde yaklaşık üç bin kişinin çalışacağını vurgulayarak, “Başkanım benim bir önerim var; bu tabloyu sadece gözümüzde canlandırmak değil de üretime geçmiş yerlere gidip görmek lazım. Görerek ona göre bugünden planlamamızı yapmamız lazım. O güne gelindiği zaman ne gibi ihtiyaçlar olacak onları bugünden görüp planlayabilirsek bu istihdamdan, bu ekonomik hareketlilikten azami derecede yararlanabiliriz.  O günün gelmesini beklersek, o gün geldiğinde elimiz ayağımıza karışabilir” dedi. Kaymakam Tat konuşmasını kursiyerleri kutlayarak ve kursun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek bitirdi.

Konuşmalardan sonra sertifika dağıtımı törenine geçildi.

Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurahman Kuzu, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Özcan Özen, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Üst, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, KuzeyBiga Madencilik Genel Müdürü Hasan Giray, Şirketin İnsan Kaynakları Müdürü Zehra Marangoz, İdari İşler Müdürü Adnan Bulut, Etili Köyü Muhtarı Hilmi Ceylan, Kirazlı Köyü muhtarı ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  Başkanı Hasan Dağlı, KuzeyBiga Madencilik Genel Koordinatörü Halil Agah ve Ağı dağı servis Hizmetleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Soydemir kursiyerlere sertifikalarını verdiler.

Törenden sonra katılımcılara ikramda bulunuldu.

Haberin videosunu www.canhabertv.com adresinden izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum