Reklam

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞTU

Ayhan Gider, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde düzenlenen ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bir yıl içinde ikinci seçime girildiğini ama kimsenin yüzünde bunun yorgunluğunun olmadığını, tam tersine Cumhurbaşkanlığını almış olmanın gururunun olduğunu dile getirdi.

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞTU
12 Şubat 2024 - 11:29
Seçimlere, 2016 yılından beri Cumhur İttifakı ile gittiklerini hatırlatan Gider, “Diyoruz ki bu ittifak bir gönül ittifakıdır. Bu ittifak pazarlıkların ittifakı değildir. Bu ittifak hesapların ittifakı değildir. Bu ittifak memleket sevdasının ittifakıdır. Bir de karşımızda adının niye millet olduğunu bilmediğimiz bir ittifak var. Milletten kopup, milletle alakası olmayan bir oluşum var. Her seçimde birbirlerine giren, seçimden sonra da başarısızlığı birbirine yüklemeye uğraşan adamların oluşturduğu topluluk. Bugünlerde diyorlar ki ‘Biz bir ittifak değiliz’. Baş göz üstüne. Tek tek de gelseniz buradayız. Birlikte de gelseniz buradayız.” diye konuştu.
İstanbul Adliyesi'ne gerçekleştirilen terör saldırısına değinen Gider, “Saldırganlar, teröristler kim çıkıyor biliyor musunuz? Birisi için HDP milletvekili demiş ki ‘Haksızlığa uğruyor’. Öbürü için Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili demiş ki ‘Haksızlığa uğruyor.. Hani siz de ayrıydınız? Nerede ayrılığınız? Berabersiniz. Bundan da korkmuyoruz. Hiç derdimiz de değil. Nasıl biliyorsanız öyle yapın.” dedi.
"RAKİPLER MİNDERE GELİRSE CHP’NİN HİÇ ŞANSI YOK”
Seçimlere giderken, hizmeti ve belediyeciliği anlatacaklarını ifade eden Gider, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü bu yerel yönetim. Proje anlatacağız. Bunun dışında bir derdimiz yok. Ben biliyorum ki seçim sürecinde bizim aday arkadaşlarımızın tamamı, rakiplerini mindere çekmeye uğraşacak. Çünkü sayın Grup Başkanvekilimiz Çanakkale'de ‘Proje’ dedikçe, rakiplerimiz başlıyor değişik değişik laflar etmeye. Biz diyoruz ki Çanakkale'ye depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Onlar diyorlar ki 'Cumhuriyeti koruyacağız. Tamam da Cumhuriyet ile kimin derdi var? Biz Cumhuriyeti kuran iradenin devamıyız ve Türkiye Yüzyılı’nda, Cumhuriyetin ikinci yüzyılını başlatan partiyiz.
Başta Jülide İskenderoğlu olmak üzere, ilçelerdeki ve beldelerdeki tüm adayların bu sefer rakiplerini mindere çekmeyi başaracağına inandığını belirten Gider, "Çünkü rakipler mindere gelirse Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiç şansı yok. Neden şans yok söyleyeyim mi? Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı 3 dönem değişmeden ancak bir tane hizmet binasını yaptı. O da bizim sağladığımız kredilerle. Peki peki bunun karşılığında onlar 3 dönem yaptığında biz ne yaptık? Ben geçen dönem milletvekilliğinin sonunda Boğaz Köprüsü'nün temelini attık. Bir dönem ara verdim. Açılışına yetişemedim. Çünkü bir dönemde köprü bitti. Birisi Boğaz Köprüsü, öbürü hizmet binası.” ifadelerini kullandı.
Gelibolu Belediyesi'nin nüfuslu itibarıyla aldığı bir kucak ödenekle bir pazar yeri yapamadığını aktaran Gider, 2 bin nüfuslu Evreşe Belediyesi’nin opera salonu yaptığını söyledi.
Milletvekili Gider, “Biz hizmeti sizinle nasıl yarıştıracağız? İşte bunun için siz minderden kaçıyorsunuz.” dedi.
“MAKAM, MEVKİ KOŞTURMAK AK PARTİ DEĞİL, CHP GELENEĞİDİR”
Salona baktığında bütün aday adayı arkadaşlarını gördüğünü dile getiren Gider, şunları kaydetti:
"Hiç kimse ‘Ben listede yokum' diye darılmadı, gücenmedi, küsmedi. Çünkü hiç kimse bir makama talip olarak aday adayı olmamıştır. Herkes hizmete talip olduğu için vardı. Belki de hizmeti diğer arkadaşım benden daha iyi yapacak diye seviniyorlardır şu anda. Makam mevki koşturmak, oturduğu koltuklardan kalkamamak, kalktığı zaman şımarık çocuk gibi yerleri tekmelemek AK Parti değil Cumhuriyet Halk Partisi geleneğidir.
Biz ben değil, biz olabildiğimiz için AK Parti’yiz ve kurulduğumuz günden beri sadece ve sadece bu sebepten dolayı iktidardır. Sizlerden bir ricam biz tüm belediyeleri kazanmak zorundayız. Tüm belediyeler AK Parti'ye lazım olduğu için değil, tüm beldelere AK Parti lazım olduğu için biz buraları kazanmak durumundayız . Eğer biz birbirimizle tartışmaya başlarsak seçim değil de lüzumsuz işlerle uğraşmaya başlarsak, seçim akşamına kadar her sokaktan her mahalleden biz çıkmazsak ve bu belediyelerden herhangi birini kaybedersek emin olun ki sadece bu dünyada değil, Rabbim’e öbür dünyada da bunun vebalini ödeyemeyiz.”
Çok vaktin olmadığını, 31 Mart akşamına kadar hep beraber koşacaklarını ifade eden Gider, “İnşallah 31 Mart akşamı öyle görecek ki Ankara, Çanakkale eski Çanakkale değil. Ve 1 Nisan'dan sonra Çanakkale halkı öyle bir şey görecek ki belediyecilik bugüne kadar gördüğü belediyecilik değil.” diyerek sözlerini tamamladı.
Aday tanıtım toplantısına  AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, ilçe belediye başkan adayları da katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum