Reklam

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi
16 Mart 2013 - 15:03

Çanakkale Deniz Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.

Her yıl 18 Mart'ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir.

Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

Türk milleti Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin …. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

                                         Çan Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

                                                              Sadettin ARSLAN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“1915 Çanakkale Zaferi Türk milletinin yeniden dirildiği ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şanlı bir zaferdir. Çanakkale'de Türk milleti aklını ve imanını kullanarak dünyanın en güçlü devletlerini karada ve denizde yenmesini bilmiştir. Türk milleti için ayakta kalmanın, en zor anlarda bile kurtuluşun ve yükselmenin sırrı bu savaşlarda bulunmuştur.

Çanakkale Zaferi Kurtuluş Savaşı'nda ihtiyaç duyulan ruhu da üretmiş, Cumhuriyet bu heyecan üzerine kurulmuştur. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı yaklaşırken Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu birliği, dirliği ve her koşulda birlikte yaşama ve başarma inancını temsil eden Çanakkale Ruhu'dur.

Bu vesileyle Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanda kurulmuş bir Üniversite olarak sorumluluğumuzun bir kat daha arttığının da farkındayız. Bizler ÇOMÜ bilim insanları ve öğrencileri olarak Çanakkale'de gösterilen fedakârlığın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Şanlı ecdadımızın aziz hatırasını yaşatacak en büyük abidenin Şehitliklerin yanı başında dünyanın en saygın bilim ve eğitim yuvalarından birini inşa etmek olduğunun da farkındayız. Her gün bu duygular içinde Üniversitemize gidiyoruz, görevimizi yapıyoruz.

Çanakkale Savaşları'nda Mehmetçik nasıl bir ruh ile görevini yaptıysa bizler de işlerimizde aynı ruh ile görevimizi yapmak zorundayız.

Bu duygular içinde Çanakkale Savaşları kahramanlarının aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Bu vesile ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde bu ülke için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Fedakârlıkları asla unutulmayacaktır.

Saygılarımla.


                                             Prof. Dr. Sedat Laçiner - ÇOMÜ Rektörü

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balkan Savaşlarından beri başlayan bozgunun ve ümitsizliğin düşman gemileri ile birlikte ege denizinin sularına gömüldüğü ve Seyit Onbaşının şahsında devleşen Türk Milletinin yeniden Şaha kalktığı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. yılını Gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken

Şairin ifadesi ile;

“Ölmeyi bilmezse millet yaşayamaz”

Mısrasına ithafen Vatanını ve Milletini, yaşatmak, mabedine namahrem eli değdirmemek uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kederli ailelerine ve gazilerimize yüce mevladan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.


                                Çan Kaymakamı - Yakup TAT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bugün 18 Mart; ulusumuzun gurur günü. Biz Çanakkalelilerin gurur günü. Bugün; şehitlerimize saygı ve vefa günü. Çanakkale Deniz Zaferi'nin ve Şehitleri Anma Gününün 98.yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, dualarla yâd ediyorum.

   Geçmişten günümüze Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve birçok kez tarihe yön veren zaferlere imza atmıştır. Çanakkale Savaşı da binlerce şehidimizin kanıyla yazdığı bu savaşlardan biridir ve sonuçları itibari ile Türkiye ve Dünya tarihine yön vermiştir. "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, bu zaferi dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanarak, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurarak, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımızı güçlü bir şekilde ortaya koymuşlardır. Bu özelliğiyle Çanakkale Zaferi; cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık ile vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, şehitlerimizin destanıdır. Mehmet Akif'in tabiriyle, tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlı bir destandır.

         250 bin şehidi bağrında barındıran bu güzel topraklar, biz Çanakkalelilere vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Bizlerin Çanakkaleli olma bilinciyle hareket ederek, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış vatan toprakları üzerinde onların emanetine kararlılıkla sahip çıkmak; bu emanete hak ettiği değeri vererek korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için çalışmak, boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki, bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ettikçe bizleri hiç kimse engelleyemez, amacımızdan alıkoyamaz. Binlerce şehidin kanıyla suladığı bu topraklarda yaşayan Çanakkaleliler olarak, şehitlerimizi asla unutmayacağız, her zaman kalbimizde yaşatacağız. Ruhları şad olsun!

   Övgülerin en güzeline layık olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Yıldönümü kutlu olsun.

                                               Çan Belediye Başkanı - Abdurrahman KUZU

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Birlik ve beraberlik ruhuyla yazılan Çanakkale Destanının 98. Yıldönümü anısına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

                                                                              Kuzey Biga Madencilik

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum