Reklam

"ZORLU SÜREÇ DEVAM EDECEK GİBİ"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısı video konferans yoluyla yapıldı. Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"ZORLU SÜREÇ DEVAM EDECEK GİBİ"
20 Mayıs 2021 - 11:17
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs 2021 ayı olağan Meclis toplantısı Covid-19 salgının tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
“İHRACAT RAKAMLARI BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE GELDİ”
TSO Meclis Başkanı Osman Okyay, gerçekleşen meclis toplantısında, “Nisan ayı ihracat rakamları beklentimizin üzerinde geldi. Bu süreçte en fazla ihracat yaptığımız beş ülke arasında İngiltere’nin yanı sıra, ABD ve önde gelen AB ülkeleri Almanya ve İtalya öne çıktı. Bu ülkelere Nisan ayında yapılan ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90 ile yüzde 186 arasında değiştiği görülüyor. Nisan ayında ihracat yapan firma sayısının artmış olması da dikkat çekici verilerden biri olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz sene, Nisan ayında 30 bin düzeylerinde olan ihracat yapan firma sayısı, bu sene yüzde 49,4 artışla 45 bin seviyesine yaklaştığını belirtmek istiyorum.
“YÜZDE 64’LÜK BİR ARTIŞIN YAŞANDIĞINI BELİRTMEK İSTİYORUM”
İhracatçı firmaların sektörlerine göre ihracatçı performansına bakıldığında, ilimiz Çanakkale özelinde geçtiğimiz yılın nisan ayına kıyasla bu yıl yüzde 64’lük bir artışın yaşandığını belirtmek istiyorum.
“NORMALLEŞME ADIMLARININ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Hep birlikte tanık olduğumuz üzere, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uzun bir kapanma dönemi yaşadık. Bu dönemde birçok esnafımız maalesef kepenk indirmek zorunda kaldı. Önümüz yaz. Turizm bölgesi olan Çanakkale’mizde, esnafımızın ticaretinin canlandırılması için vaka sayılarının düşmesi ve aşılamada belli bir seviyeye gelinmesi önem taşıyor. Hükümetimizin destekleri var ancak esnafımızın kendini toparlaması için normalleşme adımlarının bir an önce hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor. Yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerle birlikte bölge ekonomimizin yeniden canlandırılması kritik konularımızın başında geliyor. Umuyorum ki hükümetimizin açıklayacağı takvimle birlikte, Haziran ayından itibaren eskiye dönüş adına yeni bir döneme girmiş bulunacağız” açıklamasında bulundu.
“ZORLU SÜREÇ BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise gerçekleşen toplantıda, “Devletimiz salgın ile mücadeleye çalışırken, iş alemi olarak bizler de hem salgın ile hem de bu mücadelenin gerektirdiği tedbir ve şartların işyerlerimizdeki olumsuz etkileri ile mücadele ediyoruz. 15 aydır süregelen bu durum gerçekten özellikle kısıtlamalardan en çok etkilenen hizmet sektöründeki üyelerimiz için çok zorlu bir süreç oldu. Bugün başlayan kademeli normalleşme ile beraber bu zorlu süreç bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.
“GETİRİLEN ÇÖZÜMLER VE DESTEKLER YETERLİ Mİ DERSENİZ DEĞİL TABİ”
Yerelde de biraz önce söylediğim gibi Sayın Valimiz ile de sürekli iletişim halindeyiz. Getirilen çözümler ve destekler yeterli mi derseniz değil tabi. Ancak vaka ve ölüm sayılarının öngörülemeyen şekilde artışı kısıtlamaların da artmasını ve en son tam kapanmayı beraberinde getirdi. “ Önce sağlık” deyiminin anlamı tam yerini buldu. Bir anlamda; sağlık gibi, huzur gibi toplum için olmazsa olmaz ölçülemez değerlerimizi korumak uğruna ölçülebilir değerlerimizden feragat etmemiz gerekti diyebiliriz. İnşallah aşılanmanın hızlanması ve tedbirlere azami uyarak bu salgının galibi bizler olacağız ve ama eski ama yeni normal ile işlerimizin başında olacağız” ifadelerinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum