Reklam

ZAFER YILDIZLAR'IN

İYİ Parti İl Kongresi, 18 Mart Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

09 Ocak 2023 - 12:05 - Güncelleme: 09 Ocak 2023 - 12:23
Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Deva Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer, Saadet Partisi eski İl Başkanı Süleyman Saçıkara’da katıldılar.
Divan başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın olurken, kongrede beyaz listede Selahattin Yıldızlar, mavi listede ise Av. Eşref Bener Varol yarıştı.
Kongre kürsü konuşmaları ile başladı.
“ÖNEMLİ OLAN KONGREDEN EL ELE ÇIKABİLMEKTİR”
İl Başkan Adayı Av. Eşref Bener Varol, “İyi ve cesur insanların kongresini yapıyoruz. Bu şehirde yaşadığım için her sabah kalktığımda, binlerce kez şükreden Çanakkalelilerden biriyim. Bizim siyasi anlayışımızda hiçbir zaman alacağımız olmadı. Her zaman borçlu hissettik kendimizi. Kazanan adaylar değil, partimizdir. Tüm ilçelerimizi ziyaret ettik, öz eleştirimizi yaptık. Rakibimiz için sert söylemler kullanmak bir İYİ Partiliye yakışmaz. Partimiz emeği ortaya koyan, gelip oyunu kullanan herkesten Allah razı olsun. Önemli olan bu kongreden el ele çıkabilmektir” dedi.
“MİLLET SEVDASI İÇİN HEPİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK”
İl Başkan Adayı Selahattin Yıldızlar, “Üretmeyen bir ekonomi oluşmuştur. Yolsuzluk ve rant ekonomisi ortaya çıkmıştı. Memleketin sınırları kevgire dönmüştür. Partimiz iktidara yürüyor. Kıymetli dava arkadaşlarım, göreve geldiğimiz günden beri üye sayısını 5 katına çıkardık. Biz memleketin bekası, millet sevdası için hepimiz canla başla çalıştık. Bu salondaki tüm yol arkadaşlarımdan Allah razı olsun diyorum. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum ve sizi ayakta alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.


“SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI, LEHTE VE ALEYHTE DAHİ OLSA, ÜST KURUL DELEGESİ OLARAK İSİMLERİ YAZILIR”
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Bizde Çanakkale’de İYİ Parti’yi çok daha iyi noktaya getirebileceğine inandığımız, liyakat sahibi insanlara, vicdani olarak hareket ederek oy vermemiz icap eder. Şunu da unutmamız gerekiyor, vicdanımız kesinlikle yakamızda taşıdığımız rozetten bile büyük olmalıdır. Türkiye’de 19’du en son bir tanesi AK Parti’ye geçti. 18 belediye kaldık. 2 tane belediye başkanı olan Çanakkale… Bu ülkede, sadece Çanakkale ve Antalya’da İYİ Parti’nin 2 belediye başkanı var.
Siyasette yazılı olmayan ama etik ve ahlaki ritüeller vardır. Seçilmiş belediye başkanları, lehte ve aleyhte dahi olsa, üst kurul delegesi olarak isimleri yazılır. Bizler sadece, bu parti mensubu olmanın dışında, bu partiye milletin iradesi ile bulunduğumuz yörede seçilmiş belediye başkanlarıyız. Ünal Çetin olarak alacağınız bütün kararlara saygı duyarım ama benim taşıdığım makam milletin iradesidir. Ona saygı duyacaksınız” dedi.


“OY NAMUSTUR. NAMUSUNUZA SAHİP ÇIKIN”
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, “Seçmene ulaşmamız lazım arkadaşlar. Seçmene güzel laflar etmekle olmuyor. Ben bir yerel yönetimlerle uğraşıyorum. Tüm meclis üyesi arkadaşlarım, ilçe başkanım burada. Ben iktidar olan bir partinin yerel yöneticisi olmak istiyorum. Tek ayaklı bir yarışa girmek istemiyorum. Halkın içinde olmak gerekiyor. Oy verirken, ne Saim Zileli’nin adamı olmak için, ne Ünal Çetin’in adamı olmak için, ne Rıdvan Uz’un adayı olmak için, ne Selahattin Yıldızlar’ın, ne Eşref Varol’un adayı olmak için oy vermeyin. Oy namustur. Namusunuza sahip çıkın” ifadelerini kullandı.
“BUGÜN BEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUZ”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Rabbime şükürler olsun. Oturacak yer yok. İnsanlarımız ayakta. Bu iktidarın ayak sesidir. İktidarımızın ayak sesidir. Bu salonda da izzet ve şerefi seçen, korkaklığı kenara atan dava arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük şeref ve onur duyuyorum. Dönem icraat dönemi. Somut olmak lazım. Şimdi bu değerli vakte oy kullanarak devam edeceğiz. Bugün beyaz bir sayfa açıyoruz. Söz veriyorum Çanakkale’de bu beyaz sayfa sonrasında da devam edecek” dedi.
KONGREYE GERGİNLİK DAMGA VURDU
Kürsü konuşmasını tamamlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un katılımcılar arasında bulunan Zührü Uçar’ın kulağına bir şey söylemesinin ardından, Uçar Genel Başkan Yardımcısı Uz’a küfürler yöneltti. Kongrede tansiyon bir anda yükselirken, Uçar, partililer tarafından dışarıya çıkarıldı. Dışarıda da sözlü tartışmaların devam etmesi üzerine, Zührü Uçar, polis tarafından aracına bindirilerek, 18 Mart Kapalı Spor Salonu’ndan uzaklaştırıldı.
KATILIM YÜZDE 95 OLURKEN, SEÇİM 3 SANDIKTA GERÇEKLEŞTİ
1’nolu sandıkta Beyaz Liste 79 oy alırken, mavi liste ise 120 oy aldı. 2’nolu sandıkta beyaz liste 111 oy alırken, mavi liste 83 oy aldı. Son sandıkta,  3’nolu sandıkta ise Beyaz liste 145, mavi liste ise 74 oy aldı.
Seçimin sonucunda 335 oya 277 oy ile sandıktan, Selahattin Yıldızlar başkan olarak çıktı. Seçim sonucunda ise iki başkan adayı birbirlerini tebrik ederlerken, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum