Reklam

YÜREĞİMİZ YANDI!

Gökçeada yangının ardından Çanakkale’de Merkez’e bağlı Kızılkeçili Köyü’nde başlayan orman yangını, kısa süre içerisinde geniş bir alana yayılarak, 6 köyü tehdit etti. Kızılkeçili’den, Kemel Köyü’ne kadar geniş bir alanda tarım arazileri de yangından etkilenirken, bir köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Birçok bölgeden gelen yangına müdahale araçları ile yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

YÜREĞİMİZ YANDI!
17 Temmuz 2023 - 12:03
Merkez’e bağlı Kızılkeçili Köyü bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede rüzgarın etkisi ile yayıldı. Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Yapıldak, Özbek ve Kemel Köyleri yangından olumsuz etkilendi. Akşam saatlerinde ise Kemel Köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.
Çanakkale Valiliği tarafından Kemal Köyü ile ilgili yapılan bilgilendirmede, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangınına, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir.  Kemel Köyünde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir” denildi.

HELİKOPTERLER GECE DE ÇALIŞTI
Çanakkale’de geçtiğimiz senelerden farklı olarak akşam saatlerinde ve gece de gece görüşlü helikopterler sayesinde, yangına havadan müdahale edildi. Sabah saatlerinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede ise yangına 13 helikopter, 5 uçak ile havadan müdahale edildi. 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda destek ekibi ile de karadan müdahale sürdürülüyor.

ÇANAKKALE’DE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Yangına müdahalede kamu kurumları ile özel şirketlerin ekipleri ve araçları koordineli bir şekilde alevlere müdahale ettiler. Özel şirketlerin söndürme araçları ve itfaiyeleri de yangına müdahalede etkin görev aldılar. Belediyeler araçları ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek sundular.

DÖRT BİR YANDAN DESTEK
Bolu, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ bölgelerinden takviye araçların Çanakkale’ye geldikleri ve arazözlerin karadan çalışmalara destek oldukları görüldü.
Yapılan bilgilendirmede 16 yurttaşın dumandan etkilendiği ve ayakta tedavi edildikleri belirtildi. Bölgede yaşayan vatandaşlarda traktörleri ile su depolarını doldurarak, çalışan araçlara ve yangın bölgesine su takviyesinde bulundular.

VALİ AKTAŞ, VEKİLLER, BAŞKANLAR ÇALIŞMALARI SAHADA TAKİP ETTİ
Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, sahada çalışmaları yakından takip ederek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundular.
Çanakkale’de havadan ve karadan etkin çalışma gecenin ardından, sabah kaldığı yerden devam ediyor.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum