Reklam

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN KÜSTAH SALDIRIYLA İLGİLİ İLK YORUM

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazı kılınması, Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Selanik kentinde, aşırı sağcı bir grup Türk bayrakları yaktı. Büyük tepki çeken olayla ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN KÜSTAH SALDIRIYLA İLGİLİ İLK YORUM
25 Temmuz 2020 - 13:20 - Güncelleme: 25 Temmuz 2020 - 14:49
Selanik metropoliti Anthimos'un çağrısı üzerine, dün akşam saatlerinde Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine tepki olarak özel ayin düzenlenen Selanik'teki Agia Sofia kilisesinin avlusunda toplanan "Kutsal Bölük" isimli aşırı sağcı örgüt üyesi göstericiler, Türk bayrağını ateşe verdi. Daha sonra, "vatan, millet ve ortodoksluk için" yazılı pankartlar eşliğinde Türkiye karşıtı sloganlar atarak Selanik'teki Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçen grup, konsolosluğun çevresinde güvenlik önlemleri alan emniyet güçlerince durduruldu. Konsolosluğun önünde slogan atmaya devam eden ve Yunan milli marşını söyleyen göstericiler burada bir Türk bayrağı daha yaktı.
"EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ"
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Herhangi bir ülkenin, bu durumda Türkiye'nin milli sembolüne yapılan her türlü hakaret eylemini en şiddetli şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.
YUNAN BAŞBAKAN HADDİNİ AŞTI
Öte yandan 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazıyla birlikte bugün resmen ibadete açılan Ayasofya'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulanan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir" ifadelerini kullanırken, Türkiye'yi 'baş belası' olarak nitelendirerek skandal sözler sarfetti.

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 1 Yorum