Reklam

YÜKSEL'DEN SOSYAL KONUTLAR AÇIKLAMASI

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Çanakkale Belediye Meclisinin Ağustos ayı meclis toplantısında sosyal konutlara dair görüşmeler sonrasında konuya dair açıklama yaptı.

YÜKSEL'DEN SOSYAL KONUTLAR AÇIKLAMASI
06 Ağustos 2021 - 14:05
Yüksel açıklamasında şu ifadelere verdi; “Çanakkale Belediyesi’nin yaklaşık 8 yıldır dillendirdiği; ancak çeşitli gerekçelerle sonuca erdiremediği ve bölge sakinlerinin depreme dayanıksız konutlarda endişe ile çözüm beklediği Sosyal Konutlar Bölgesi’nde, kentsel dönüşümden yararlanabilecek  bir Proje için  gerekli  olan İmar Planı Değişiklik Teklifi, belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
Yüksek riskli deprem bölgesinde yer alan şehrimizde,deprem riski taşıyan  Sosyal Konutların dönüşüme girip yenilenmesi ve bölge sakinlerinin can  güvenliğinin sağlanması büyük önem arz ediyor. Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak , bu gerçeği göz önünde bulundurarak  meclis toplantılarında bu konuyu sürekli gündemde tuttuk ve sorguladık.
En son  geçtiğimiz kasım ayında, risk tespiti yapıldığı halde tahliye ve dönüşümün başlamamasının yasaya aykırı olduğunu vurguladık. Nihayetinde  Belediye İmar Müdürlüğü,  kentsel dönüşüm yasasına uygun bir proje hazırladı. Bölgede kentsel dönüşüm mevzuatına uygun bir projenin başlayabilmesi için gereken   imar plan tadilatını  dün olağanüstü meclis toplantısında onayladık .Uzun süredir sürüncemede kalan bu konuyla ilgili, gelinen  noktada Belediye Meclisi AK Parti Grubu’nun ısrarcı  ve  yapıcı muhalefetinin  etkili olduğunu vurgulamak  istiyoruz.
Çanakkale Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi’ni bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla takip edip, gerekli olduğunda  öneri,görüş  ve çekincelerimizi  sunmaya devam edeceğiz. AK Parti Grubu olarak tek temennimiz, yıllardır deprem tehlikesi altında dayanıksız konutlarda yaşayan  vatandaşlarımızın risk taşımayan yenilenmiş  konutlarına gönül rahatlığıyla yerleşebilmeleridir.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum