Reklam

"YETKİLİLERİN İKAZLARINA KULAK VERELİM"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’de çıkan ve yürekleri kavuran yangın ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

"YETKİLİLERİN İKAZLARINA KULAK VERELİM"
23 Ağustos 2023 - 12:22
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangının ikinci gününde yapmış olduğu bilgilendirmede, “Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ile sabah saatlerine kadar, bir yandan yangın bölgesinde icra edilen yangınla mücadele çalışmalarını incelerken bir yandan da yangında zarar gören hemşerilerimizle görüştük.
En ücra noktada dahi arazözlerimizle yangına müdahale ediliyor.
Öncelikli olarak yerleşim birimleri, köyler ve hastane bölgesinin güvenliğini sağlamak için devletimiz tüm gücüyle sahadaydı.
Çok şükür can kaybımız yok. Toplamda 7 ev yangında hasar gördü ve bunların telafisi konusunda devletimiz üzerine düşeni yapacaktır.
Gece boyunca, gece görüşlü helikopterlerimiz görev yaptı ve ihalarımız vasıtasıyla tüm bölge takip edildi.
Havanın aydınlanmasıyla beraber tüm uçak ve helikopterlerimiz, yangına müdahale edecekler.
Sahada Çanakkale’deki ve çevre illerden gelen itfaiye ekipleri çok büyük bir emek sarf ediyor.
Bu süreçte lütfen yetkililerin ikazlarına kulak verelim.
Devletimiz güçlü olduğu kadar, halkımız da yüce gönüllü. Her bir ferdimiz yangınla mücadeleye destek vermek istiyor, bunu biliyoruz.
Ancak; öncelikle itfaiye ekiplerimizin işlerini kolaylaştırmak adına, talep edilmedikçe bölgeye gitmeyelim. Bir yandan yangını söndürmeye çalışırken, ekiplerimiz bir yandan da sizlerin can güvenliğini düşünmek durumunda kalmasınlar.
Mümkün olduğunca, itfaiyelerin ve arazözlerin kullandığı yolları açık tutalım ve trafiğe neden olmayalım.
Ambulanslara ve hasta nakil araçlarına yol verme konusunda, her zamankinden çok daha fazla duyarlı olalım.
Nihayetinde; Allah’ın da yardımıyla, tüm ekiplerimizin yangını en kısa sürede, sağ salim bir şekilde söndürmeleri için dualarımızı esirgemeyelim” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum