Reklam

YEREL MARKETLER DE AÇIK OLMALI

İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından marketler ve bakkallarla ilgili önemli bir karar alındı.

YEREL MARKETLER DE AÇIK OLMALI
09 Haziran 2020 - 14:20

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde, artık bakkal, büfe, kuruyemişçi ve şarküterilerin saat 24.00’e kadar hizmet verebilmelerine olanak sağlandı. Ancak karar kapsamında, zincir marketler ve birden fazla şubesi olan marketler, 24.00’e kadar açık olma durumundan faydalanamadılar.

Uysal, Anafartalar ve Aydoğan gibi yerel ölçekli marketler, karar kapsamında 24.00’e kadar açık kalamayacaklar… Vatandaşların çok sık bir şekilde kullandıkları yerel zincir marketlerin, 24.00’e kadar açık olamayacak olması vatandaşlar tarafından takdir görmedi.

Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar; “Koronavirüs önlemleri kapsamında yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi sonucunda kontrollü normalleşme sürecine geçildiğinden ilimiz genelinde bulunan bakkal, ruhsatındaki tanımlamasına bakılmaksızın bakkal niteliğinde/büyüklüğünde marketler (zincir market ve birden fazla şubesi olan marketler hariç), büfe, kuruyemişçi  ve şarküterilerin saat 24.00’a kadar hizmet vermesine. Oy birliği ile karar verilmiştir.”

 

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum