Reklam

YENİ ASGARİ ÜCRET ÇALIŞANLARIMIZA VE İŞ DÜNYASINA HAYIRLI OLSUN

YENİ ASGARİ ÜCRET ÇALIŞANLARIMIZA VE İŞ DÜNYASINA HAYIRLI OLSUN
23 Aralık 2022 - 11:42
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza ve iş dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz.
Her işveren;  çalışanlarının hayat standartlarının, geçim koşullarının insanca olmasını, akşam evine mutlu gitmesini ve işyerinde  huzurla çalışmasını arzu eder.  Yüzde 54,66’lık artışla 8.506,80 TL net olarak belirlenen asgari ücretin brütü 10.008,00TL, işverene teşvikli maliyeti ise 11.759,40 TL’dir.  İşverenden çıkan paranın ancak % 72,34’ü asgari ücretli çalışanın cebine girmektedir.  Asgari ücretin üzerinde ücretle çalışanlar için ise bu oran daha da azdır. 
Çalışanlarımızın refah seviyelerinin ve  alım gücünün yükselmesi , işletmelerimizin  sürdürülebilirliği için  işverenler üzerindeki yükün azaltılması gerekmektedir. Gelir ve damga vergisinin muafiyetinin devam etmesi sevindiricidir ancak dengelerin korunarak ilave destek ve teşviklerin  çıkartılması beklenmektedir.
İş dünyası olarak bizler her koşulda çalışanlarımız ile birlikte üretmeye,  Ülkemizin büyüme hedeflerine katkı sunmaya devam edeceğiz. 

Selçuk SEMİZOĞLU
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum