Reklam

YAŞ ALMA MERKEZLERİ HİZMETE BAŞLADI

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesinde, 80 yaş ve üzeri vatandaşların aktif ve üretken olabilmeleri amacıyla Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri hayata geçirildi.

YAŞ ALMA MERKEZLERİ HİZMETE BAŞLADI
25 Nisan 2023 - 11:51
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tarafından yapılan bilgilendirmede, “80 yaş ve üzeri bireylerimizin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmesini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM)” Çanakkale ilimizde hayata geçirilmiştir. İlimizde müdürlüğümüze bağlı tüm 2. basamak sağlık tesisleri bünyesinde sağlıklı yaş alma merkezleri kurularak “Yaşam Ekipleri” oluşturulmuştur. Hekim, hemşire, yaşlı sağlık bakım personeli, Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal çalışmacı ve manevi destek personelinden oluşan Yaşam ekiplerimiz bugün itibari ile tüm hastanelerimizde hizmet vermeye başlamıştır.
Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin (YAŞAM)) kurulumu ile 80 yaş ve üzeri bireylerin; sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenerek tıbbi izlemlerinin yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmetinin verilmesi, ihtiyaç duydukları hizmetleri sunan branşlar için sağlık tesisindeki randevularının ayarlanması, sağlık tesisine gelmesi durumunda bireye işlemleri sırasında refakat edilmesi, kendi imkânları ile sağlık tesisine ulaşamayacak durumda olan 80 yaş ve üstünde bireylerin sağlık tesisine naklinin koordine edilmesi amaçlanmaktadır. Ülkemiz geneli uygulamaya başlanan ve ilimizde de Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Geriatri Uzmanı ve Yaşam ekibi tarafından bugün başlatılan uygulama kapsamında ilimiz geneli ilk ziyaretlerimiz gerçekleştirilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum