Reklam

"YARALAR EL BİRLİĞİ İLE SARILACAK"

Geçtiğimiz gün Gelibolu’da Ilgardere mevkiinde büyük bir yangın çıktı. Lodos fırtınası dolayısıyla yangın kısa sürede geniş bir alana yayılırken, 700 hektar alan tahrip oldu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İlgardere Köyü ve Pazarlı Köyü’nde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Gider, maddi hasarın devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

"YARALAR EL BİRLİĞİ İLE SARILACAK"
08 Kasım 2023 - 11:27
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumartesi günü Ilgardere Köyü yakınlarında çıkan yangından etkilenen Ilgardere ve Pazarlı köylerine giderek bölgede incelemelerde bulundu.
Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkaslan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Necati Tarıman, Gelibolu İl Genel Meclis üyesi Serhad Sürücü ve beraberinde ki heyetle oluşan hasarı yerinde inceleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yetkililerden bilgi alarak, yangından etkilenen köylerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yangınla canını dişine takarak mücadele eden orman personeline teşekkürlerini ileten Gider, meydana gelen maddi hasarın devlet tarafından giderileceğini, yaraların el birliği ile sarılacağını ifade etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gider; “Hafta sonu biz fırtına ile ilgili bir tehlike beklerken, ne yazık ki Gelibolu, Çan ve Yenice’de orman yangınlarıyla karşılaştık. Müthiş bir rüzgar vardı, o da çalışmaları olumsuz yönde etkiledi. 700 ile 900 hektar arası bir ormanlık alanımız zarar gördü. Bu minvalde can kaybımız olmaması sevindirici. 18 tarımsal üreticimiz, 700 civarı ceviz ağacımız, 350 zeytin ve 10 bin balya yemlik otumuz zarar gördü. 4 tane de küçükbaş hayvan kaybımız var. Sevindirici olan şu; gelen yağmurla birlikte yangının bir an önce sönmüş olması. Yoksa o rüzgarla, fırtınayla, çok daha büyük hasarlardan bahsediyor olabilirdik. Gelibolu’muza, Çan’ımıza ve Yenice’mize geçmiş olsun diliyorum.
Orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi canla başla çalıştı. Yangının söndürülmesi ve daha az zararla sonuçlanması için ellerinden geleni yaptılar. Mülki idaremiz de aynı şekilde çaba gösterdi. Biraz önce gördüm, kendisi söylemese bile kaymakam bey de yaralanmış. Tarım teşkilatımız da bütün incelemelerini tamamladılar. Sıra üreticilerimiz yaralarını sarmaya geldi. Devlet olarak hep birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum