Reklam

YANGIN SONRASI ÇANAKKALE'DE BÜYÜK DAYANIŞMA

4 bin 80 hektarlık bir alanın etkilendiği Çanakkale yangınında zarar gören Yağcılar ve Ulupınar çiftçilerinin acil ihtiyaçlarını gidermek üzere saman ve yem yardımı yapıldı.

YANGIN SONRASI ÇANAKKALE'DE BÜYÜK DAYANIŞMA
25 Ağustos 2023 - 11:11
Tarım İl Müdürlüğü ve gönüllülerin organizasyonuyla yapılan yardımlarla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sergilenen dayanışma kültüründen duydukları memnuniyeti dile getirerek; "Çanakkale Ruhu, bu birliktelik duygusuyla yine kendini gösterdi" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sadece yangın sırasında değil, yangın sonrasında da dayanışma kültürünün devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Yangın birçok anlamda Çanakkale'ye zarar verdi. Sadece Çanakkale değil, yurdun dört bir yanından insanların endişe ile takip ettiği ve devletimizin tüm gücüyle müdahale ederek 48 saate yakın bir sürede kontrol altına almayı başardığı bir yangındı ve çok şükür alınan hızlı önlemlerle hiçbir vatandaşımızın canına zarar gelmedi. Ancak özellikle çiftçilik yapan köylülerimiz, yangında zarar gördü. Bu zararın ilk aşamada hızlı bir şekilde azaltılması için Yağcılar ve Ulupınar köylerindeki çiftçilerimize saman, ot balyaları ve yem yardımı yapıldı. Bu süreçte gerekli organizasyonu yapan Tarım İl Müdürlüğümüze ve Kumkale köyü çiftçilerinden oluşan gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Yangının tüm zararlarını gidermek için devletimiz üzerine düşeni yapacaktır. Bu aşamada gönüllülerimizin yaptıkları destekler de bizler için çok kıymetli. Dayanışma kültürümüz ve Çanakkale Ruhu, hep ihtiyaç duyduğumuz zor zamanlarda kendisini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum