Reklam

YANGIN DEVAM EDİYOR

Çanakkale’de örtü yangını olarak başlayan ve ormana sıçrayan yangın üç gündür devam ediyor 6 köy tedbir amacıyla boşaltılırken, yangına toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz ve 500’den fazla personel müdahale ediyor.

YANGIN DEVAM EDİYOR
18 Temmuz 2023 - 11:31
Kızılkeçili Köyü’nde örtü yangını olarak başlayan ve ormana sıçrayan yangın üç gündür devam ediyor. Geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bölgede incelemelerde bulundu. Yangın söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti ve 3. gününde de havadan ve karadan müdahale devam ediyor. 6 köy tedbir amacıyla boşaltılırken, gece 1 gece görüşlü yangın helikopteri ile müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarında günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopter ve uçaklar yeniden kullanılmaya başlandı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz, 500’den fazla personel müdahale ediyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Balıkesir ve Bursa’dan gelen takviye ekiplerle 50’nin üzerinde arazöz ve 500’den fazla personel yangına söndürmeye çalışmalarına katıldı.

Yangından Kızılkeçili, Kemel, Dörtyol, Yapıldak, Musaköy, Yukarıokçular, Kurşunlu ve Işıklar olmak üzere toplam 8 köyün etkilendiği açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye gelerek havadan yangını inceledi ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Orman Bölge Müdür Enver’den bilgi aldı. Yangını söndürme çalışmalarında 3’üncü güne girildi. Bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere, 20’den fazla hava aracı, 60’dan fazla arazöz ve çok sayıda personelle müdahale sürüyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum