Reklam

YABANCI ÖĞRENCİLER ÇOMÜ'YÜ TERCİH EDİYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ), uluslararası öğrenci başvuruları 22 Haziran’ da başladı. 3 Ağustos’a kadar sürecek başvuruların sonuçları 7-11 Eylül arasında belli olacak.

YABANCI ÖĞRENCİLER ÇOMÜ'YÜ TERCİH EDİYOR
24 Haziran 2020 - 14:36

ÇOMÜ’ nün haberine göre; uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldiğini söyleyen Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu şu cümleleri kurdu. “Eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son yıllarda yabancı uyruklu öğrenci sayısında büyük bir aşama kaydetti ve uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldi. 2019-2020 öğretim yılında 426 yeni kayıt ile 65 farklı ülkeden 1772 uluslararası öğrencinin okuduğu üniversitemiz, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın ÇOMÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda 2020-2021 öğretim yılında uluslararası öğrenciler için 1179 yeni kontenjan tahsis etti.”

Yabancı uyruklu ve orta öğretimini (lise) yurt dışında tamamlayan adayların başvurabileceği programa,  başvurular iso.comu.edu.tr adresinden online olarak ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. Başvuru koşullarına ve başvuru kabul ve kayıt takvimine ise student.comu.edu.tr adresinden ulaşabilecek. 3 Ağustos’a kadar yapılan başvuruların yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta ilan edilecek. 7-11 Eylül tarihlerinde ise yerleşme hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacak.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum