Reklam

VATANDAŞLAR ŞİFAYI ÇANAKKALE'DE BULUYOR

Bypass (açık kalp) ameliyatlarındaki başarısıyla adından söz ettiren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi, il dışından gelen hastalara da şifa dağıtmaya devam ediyor.

VATANDAŞLAR ŞİFAYI ÇANAKKALE'DE BULUYOR
04 Ağustos 2023 - 11:39
Edirne’de yaşayan Pınar Balta isimli hasta Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yapılan açık kalp ameliyatlarının başarısını duyarak operasyon için Çanakkale’yi tercih etti.
Nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayeti ile dış merkezde1 yıldır takip edilen 40 yaşındaki Pınar Balta; Op. Dr. Buğra Destan öncülüğünde Dr.Engin Gürcü’nün de katılımıyla gerçekleştirilen yüksek risk taşıyan başarılı operasyonla aort kapağı ve mitral kapağı değiştirilerek, Triküspit kapağa da tamir işlemi uygulandı.
İki kapak değişimi ve bir kapak tamiri yapılan başarılı operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Buğra Destan “Nefes darlığı ve çabuk yorulma şikayeti ile polikliniğimize başvuran hastamızın yapılan tetkiklerinde ciddi aort kapak yetmezliği ve mitral kapak yetmezliği saptadık. Kapak yetmezlikleri hastanın akciğer atardamarında da basınç artışına yol açarak triküspit kapağının da yapısını bozmuş ve triküspit kapak yetmezliği oluşmuş. Ameliyat dışında başka tedavi seçeneğinin olmadığı ve yüksek riskli bir operasyon olduğu anlatılan hastamızın ameliyatı kabul etmesi üzerine hazırlıkları tamamlandı. Başarılı geçen operasyonda aort kapağı ve mitral kapağı değiştirildi.
Triküspit kapağa da tamir işlemi uygulandı. Operasyondan bir hafta sonra takiplerinde problem olmaması üzerine tedavisi düzenlenip taburcu edildi. Kontrollerine gelen hastamıza EKO tetkiki yapıldı ve kapaklarının problemsiz çalıştığı görüldü. Çabuk yorulma ve nefes darlığı şikayetleri düzelen hastamız artık günlük yaşamını konforlu şekilde sürdürebiliyor” dedi.

KAYNAK: ÇANAKKALE GÜNDEM GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum