Reklam

"VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!"

El Emeğini Değerlendirme Derneği (ELDER) Kadın Danışma Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

"VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!"
07 Mart 2022 - 14:58
Çanakkale’nin emekçi kadınlarını bir araya getiren ELDER, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Her gün aramızdan birinin eksildiği, onlarcasının fiziksel şiddet gördüğü, belki yüzlercesinin cinsel saldırıya, psikolojik şiddete maruz kaldığı zamanları yaşıyoruz. İş hayatından silinmeye, siyasette geri planda tutulmaya çalışıldığımız, savaşlarda ganimet muamelesi gördüğümüz, yoksullaştırıldığımız ve cahil bırakıldığımız zamanlardan geçiyoruz.
Tüm bunların içerisinde bizleri koruduğuna inandığımız kanunlardan, sözleşmelerden mahrum bırakılmaya çalışılıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayan, yok sayan ve sözleşmeden çekilme kararı alanlar, şimdi de nafaka hakkımıza göz dikerek hayatımızı sürdürme mücadelemizde önümüze bir duvar daha örmeye çalışmaktadırlar.
Covid 19 süreci tüm dünyayı etkisi altına almış ve halen atlatılamamışken bu sürecin getirdiği yükler en ağır şekliyle kadınların üzerine yüklendi. Ev içi işlerin oranı kat be kat çoğalırken şiddette artarak devam etti. Şimdi yanı başımızda patlak veren savaşın faturası da kadınlara ve çocuklara kesiliyor.
Biz kadınlar 8 Martı yaratan mücadeleci ruhumuzla direnmeye ve yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğiz! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadın Dayanışması!”

YORUMLAR

  • 0 Yorum