Reklam

VALİ AKTAŞ, PARİON ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İlhami AKTAŞ, Biga İlçesi Kemer Köyünde bulunan İÇDAŞ firmasının resmi sponsoru olduğu tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkânlar, kuzey surları, sevgililer şapeli, güney nekropol ve su kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran Çanakkale’nin Turizmde parlayan yıldızı Parion Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

VALİ AKTAŞ, PARİON ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
20 Temmuz 2020 - 13:04
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı V. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İÇDAŞ Çelik Fabrikalar Direktörü Fuat Erkan Tekin ve İÇDAŞ Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu’nun da bulunduğu incelemelerde Vali İlhami AKTAŞ,  Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyeti ile bir araya gelerek sohbetti.
 Daha sonra Parion Antik Kenti kazı çalışmalarında bulunan eserleri inceleyen Vali İlhami AKTAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve İÇDAŞ desteğiyle 12 ay sürecek kazı çalışmaları hakkında Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Parion Antik Kenti’nin önemli bir Turizm Destinasyonu olduğunu ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyetine çalışmalarında başarılar diledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum