Reklam

VALİ AKTAŞ'IN BİGA İLÇESİ BELDE VE KÖY ZİYARETLERİ

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Biga ilçesine giden Vali İlhami AKTAŞ, Sinekçi Jandarma Karakol Komutanlığını ve Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

VALİ AKTAŞ'IN BİGA İLÇESİ BELDE VE KÖY ZİYARETLERİ
28 Ağustos 2020 - 11:55
İlk olarak Biga ilçesi Sinekçi Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Sinekçi Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Bayram Bilgin ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Ziyarette Sinekçi Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Bayram Bilgin, yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili Vali İlhami AKTAŞ’a bilgi verdi.
Ardından Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktasına geçen Vali İlhami AKTAŞ, görev yapan jandarma ekipleri ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktasında vatandaşlarla görüşen Vali İlhami AKTAŞ, araç sürücülerine trafik kurallarına ve Koronavirüs tedbirlerine uymaları gerektiğini belirtti.
Vali İlhami AKTAŞ, Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktasında görev yapan jandarma ekiplerine görevlerinde başarılar diledi.
Vali İlhami AKTAŞ’ın Sinekçi Karakol Komutanlığı ile Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktası incelemelerinde Biga Kaymakamı Mustafa Can ve İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Ufuk Erikli de bulundu.

Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Biga ilçesi Bahçeli Köyü’nü ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.
Vali İlhami AKTAŞ ilk olarak 4 Mart 1915 günü Seddülbahir çıkarması sırasında bir yandan gemilerin bombardıman ateşi diğer yandan makinalı tüfek ve İngiliz askerlerinin saldırısına 15 - 20 kişilik askerleriyle karşı koyarak büyük kahramanlık örneği sergileyen Bigalı Mehmet Çavuş’un kabrini ziyaret etti.
Ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Bigalı Mehmet Çavuş’un kabri başında dua okuyarak Vatan için hayatını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad etti.
Bigalı Mehmet Çavuş’un kabir ziyaretinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Biga Belediyesi tarafından yapılan Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Anıt Mezar ve Savaş Galerisinde incelemelerde bulundu
Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Anıt Mezar ve Savaş Galerisinde sergilenen malzemeler hakkında yetkililerden bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ, Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Anıt Mezar ve Savaş Galerisinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 Sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, Biga İlçesi Bahçeli Köyünde Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ve vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Biga Kaymakam Mustafa Can’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı’dan köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı.
Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ve köy sakinleri köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Bahçeli Köyü ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, 1972 yılından bu yana Biga ilçesinde üretim yapan Türkiye ve Çanakkale’nin Mobilya sektöründe gururu DOĞTAŞ Mobilya Fabrikasını ziyaret etti.
Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami AKTAŞ’a, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve DOĞTAŞ yönetim kurulu üyesi Şadan Doğan tarafından fabrika hakkında bilgi verildi.
Ziyaretin ardından Türkiye ve Çanakkale’nin Mobilya sektöründe gururu Doğtaş Kelebek Mobilya Fabrikası yönetim kurulu üyesi Şadan Doğan’a teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, çalışmalarında başarı ve bol kazanç dileklerinde bulundu.

Sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, Biga’ya bağlı Kalafat köyündeki açan beyaz renkli nilüfer çiçekleri ve güzelliğiyle ilgi gören Nilüfer Gölü’nde incelemelerde bulundu.
Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın da bulunduğu inceleme gezisinde Vali İlhami AKTAŞ, lotus çiçeği olarak da adlandırılan nilüfer çiçeklerinin açtığı Nilüfer Gölü hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Nilüfer Gölü, Kalafat köyünde iki dönüm büyüklüğündeki eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunuyor.
Biga ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali İlhami AKTAŞ, Gümüşçay ve Karabiga beldelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İlk olarak Gümüşçay beldesine giden Vali İlhami AKTAŞ, Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın da bulunduğu ziyarette; Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanı Erdal Doğan ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanlığı ziyaretinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Gümüşçay Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, Gümüşçay Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Ardından Karabiga beldesine geçen Vali İlhami AKTAŞ, burada Karabiga Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Karabiga Jandarma Karakol Komutanı J. Üstçvş. Ercan Çetin ile bir süre görüşen Vali İlhami AKTAŞ, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Karabiga Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ile bir süre görüşerek Karabiga Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür etti.
Vali İlhami AKTAŞ, Biga ilçesi Karabiga Beldesinde uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşı’nda hastane olarak da kullanılan Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Taş Mektep binasını yerinde inceleyerek Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’den Taş Mektep binası hakkında bilgi aldı.
Taş Mektep Binası incelemelerin ardından Karabiga Su ürünleri Kooperatifini ziyaret etti.
Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Genel Meclis Üyesleri Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz ile Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı’nın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Su ürünleri Kooperatif Başkanı Tevfik Kandemir, kooperatif faaliyetleri hakkında hakkında Vali İlhami AKTAŞ’a bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Karabiga Su ürünleri Kooperatif Başkanı Tevfik Kandemir, Vali İlhami AKTAŞ’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Gümüşçay ve Karabiga beldelerinde esnaf ve vatandaşlarla da bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulunurken vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını dinledi.
Gümüşçay ve Karabigalı vatandaşlarımız Vali İlhami AKTAŞ’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Vali İlhami AKTAŞ, Biga ilçesi ziyaretleri kapsamında Balıklıçeşme Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Balıklıçeşme Jandarma Karakol Komutanı Ali Ayhan ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
Vali İlhami AKTAŞ, Balıklıçeşme Jandarma Karakol Komutanlığında görev yapan jandarma personeline görevlerinde başarılar diledi.
 Ardından Biga Organize Sanayi Bölgesine geçen Vali İlhami AKTAŞ burada Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek sohbet etti.
Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eroğlu, Biga Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalar ve Biga’ya yapılan yatırımlar hakkında Vali İlhami AKTAŞ’a bilgi verdi.
Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Vali İlhami AKTAŞ’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.
Vali İlhami AKTAŞ, Biga Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Golteks Kimya firmasını ziyaret etti.
Ziyarette Golteks Kimya firması yönetim kurulu başkanı Orhan Kaplan tarafından Vali İlhami AKTAŞ’a firmanın üretim faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Vali İlhami AKTAŞ, Golteks Kimya firması yönetim kurulu başkanı Orhan Kaplan’a teşekkür ederek çalışmalarından başarılar diledi.
Golteks Kimya firması ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ Zinde Süt Ürünleri tesisini ziyaret etti.
Ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Tekinler Süt Ürünleri tesisiyle ilgili yetkililerden bilgi alarak istihdama sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Zinde Süt Ürünleri Tesisini gezerek üretilen ürünler hakkında da bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ, personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum