Reklam

VALİ AKTAŞ, İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Vali İlhami AKTAŞ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cemil Agas, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ, daha sonra birimleri gezerek, personele çalışmalarında başarılar diledi.

VALİ AKTAŞ, İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
13 Ağustos 2020 - 16:16
İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cemil Agas’la bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale de yürütülen kazı çalışmaları, devam eden restorasyon çalışmaları ile turist sayıları, konaklama tesisleri, yatak kapasitesi, turizm amaçlı yürütülen sportif faaliyetler, kültür varlıkları, müzeler, kütüphaneler ile ilimizin kültür, turizm potansiyeli ve yapılan kurum çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cemil Agas’dan brifing aldı.
Yapılan bilgilendirmenin ardından açıklamada bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale’nin eşsiz, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turizmde Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan ile Türkiye’nin manevi başkenti olduğunu ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan, Troya, Assos, Parion, Kazdağları, Troya müzesi ile dünyanın en güzel tarihi ve kültürel zenginlikleri barındıran Çanakkale’mizi yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığının sağlanması ve ilimizi ziyaret eden turist sayısının arttırılması hususunda tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışmasının önemine değindi.
Çanakkale’nin turizmde layık olduğu seviyeye ulaştırılması için yoğun çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Vali İlhami AKTAŞ,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum