Reklam

VALİ AKTAŞ, BAYRAMİÇ'TE

Vali İlhami AKTAŞ, 13 - 19 Eylül tarihleri arasında kutlanan 26. Ahilik Haftası kapsamında Çanakkale’de yılın Ahisi seçilen Bayramiç ilçesinde deriden ve diğer malzemelerden saraçlık ve koşum takımı imalat eden Ruşen Şahin’i iş yerinde ziyaret ederek, “Yılın Ahisi” ödülünü verdi.

VALİ AKTAŞ, BAYRAMİÇ'TE
16 Eylül 2021 - 12:17
“Yılın Ahisi” ödül törenine; Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan V. İbrahim Mutur, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Demir, Türker Demirhan, Ahmet Nalbant, İbrahim Demirtaş, Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım, Bayramiç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanı Yusuf Özkan, kurum müdürleri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

“Yılın Ahisi” seçilen Ruşen Şahin ile iş yerinde bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, deriden ve diğer malzemelerden saraçlık ve koşum takımı imalatı hakkında bilgi aldı.
Vali İlhami AKTAŞ, esnaf Ruşen Şahin’in Ahilik Haftası’nı kutlayıp “Yılın Ahisi” ödülüne vererek bol ve bereketli kazançlar diledi.
Ahilik kültürünü yaşatmaya çalışan bütün esnaf ve sanatkârlara teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, “Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ediyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum” dedi.
“Yılın Ahisi” ödül töreninin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Bayramiç’te faaliyet gösteren gösteren esnafları ziyaret etti.

Esnaflarla bir süre sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı.
Vali İlhami AKTAŞ’ı iş yerlerinde görmekten memnun olduklarını dile getiren esnaflar, yapmış olduğu ziyaretler için Vali İlhami AKTAŞ’a teşekkür ettiler.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Bayramiç Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret etti.

Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Süleyman Yüksel ve Bayramiç Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı İsmail Yıldırım ile bir araya gelen Vali İlhami AKTAŞ, başkan Süleyman Yüksel ile başkan İsmail Yıldırım’a çalışmalarında başarılar dileyerek ahilik haftasını kutladı.
Sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yıllarının geçtiği Mehmet Akif Ersoy Müze Evini ziyaret etti.
Vali İlhami AKTAŞ, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yıllarının geçtiği Mehmet Akif Ersoy Müze Evini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum