Reklam

"VAKA ARTIŞI KAÇINILMAZ OLACAKTIR"

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz gün 81 ilin 100 bin nüfusa göre vaka sayıları kamuoyu ile açıklandı.

"VAKA ARTIŞI KAÇINILMAZ OLACAKTIR"
29 Aralık 2021 - 12:00
Açıklanan rakamlara göre Çanakkale, Türkiye’de 100 bin nüfusa göre vaka sayılarına bakıldığında zirvede yer aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ise geçtiğimiz gün konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “Kurallara uyulmazsa vaka artışı kaçınılmaz olacaktır” ifadeleri yer aldı.
Çanakkale’nin 81 il içerisinde, 100 bin nüfusa göre en fazla vaka oranına sahip olmasıyla ilgili, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından basın açıklamasında bulunuldu.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de görülen COVID-19 vakaları zaman içerisinde dalgalanma göstermiştir. Bu nedenle İl olarak bu vaka artışının önüne geçebilmek için her zamankinden daha duyarlı davranmamız gerekmektedir.

– Temizlik ve hijyen kurallarına riayet etmeli,
– Sosyal mesafeye her zamankinden daha fazla dikkat edilmeli,
-Maskemizi mutlaka kullanmalı, sık sık kapalı ortamlarda havalandırma sağlanmalı,
-Tüm vatandaşlarımızdan, özellikle de gençlerden ricamız; zorunlu olmadıkça kalabalık oluşabilecek ortamlarda bulunmamaları,
-Aşı olmayan vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmaları, Eksik dozu olanların dozlarını acilen tamamlamalarıdır.
Hiç birimiz Unutmamalıyız ki; Bilimsel verilerin ışığında yeni çıkan varyantlarla mücadelenin yolu da aynıdır. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız.
İlimizdeki hastane kapasitesinin sürdürülebilir olması, sunulan sağlık hizmetlerinin devam edebilmesi ve de aksaklıklara mahal verilmemesi için; tüm vatandaşlarımızın COVID-19 aşılarını yaptırmaları ve maske, kontrollü mesafe, temizlik ve hijyen kurallarına bu süreçte daha da çok özen gösterilmesi kaçınılmazdır.
Bu mücadeleye katılmazsak ve kurallara uyulmazsa vaka artışı kaçınılmaz olacaktır.
Mevcut kazanımlarımızı, sevdiklerimizi ve yakınlarımızı kaybetmememiz için lütfen tedbirlere ve kurallara uyarak hep birlikte dikkat edelim.
Tüm dünyayı etkileyen Salgının dünyada ve ülkemizde en kısa sürede kontrol altına alınması temennisi ile koronavirüs ile mücadelede gösterdiğiniz hassasiyet ve destek için başta sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür eder sağlıklı günler dileriz” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum