Reklam

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT-EBA TV'deki "ilk ders" için kamera karşısına geçti.

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI
23 Mart 2020 - 13:55

Corona virüsü önlemleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sistemiyle ilgili konuşan Selçuk, çocukların paniğe sevk edilmemesi gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, saat 09:00’da ilk ders için TRT EBA TV’nin 3 kanalı üzerinden önce velilere selendi.

Bakan Selçuk, sürecin farklı bir deneyim olduğunu, ilk birkaç gün zorlanılsa da hep birlikte yönetileceğine inandığını söyledi.

Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

*Değerli ailelerimiz Bu süreçte en büyük destekçimiz sizler olacaksınız. Evde küçük kardeşlerimiz varsa lütfen çocuklarımızın derslerini dinlemesine özen gösterin.

*Bizler bu açığı çocuklarımızın en iyi kitap okuyarak atlatmasını sağlayabiliriz. Sizler de okuyarak onlara destek olmaya gayret edin.

*Bu süreçte bazı zorluklarımız olabilir, bazı aksaklıklar olabilir çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda yapabilen bir ülke yok ama Türkiye bu konuda öncülük ediyor.

*Biliyorsunuz 3 HD, 3 SD kanalımız var. Bunun nedeni Türkiye’deki tüm televizyonları kapsayabilmek ve bu kapsam dahilinde de her öğrencimizin erişebilmesini mümkün kılmak.

*Eğer bir çocuğumuz bir dersi kaçırırsa ya da izlemeyi unutursa veya başka bir sebep olursa bunun tekrar yayını var. Daha sonra eğer gerekirse EBA’dan da internetten de konu tekrarlarını, soru çözümlerini, öğretmenlerle iletişimlerini hayata geçirebilirler.

*Bu bizim için de bütün ülke için de yeni bir deneyim, bunu hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız.

Okullar açıldığında ilk teneffüsün 40 dakika olduğunu bir kez daha hatırlatan Selçuk, ayrıca başka sürprizlerin de olabileceğini aktardı.

Selçuk, “Söylemiştim belki aranızda duymayanlar vardır; okullar açıldığı gün ilk teneffüs 40 dakika olacak. Belki başka sürprizlerimiz de vardır. Kendinize iyi bakın ve evde öğrenci olmanın tadını çıkarın” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum