Reklam

ÜNAL ÇETİN; "ACIMASIZ, İNSAFSIZ VE HAKSIZCA"

Gökçeada Belediye Başkanıyken, Kabatepe feribotunda gözaltına alınan ve o süreçten sonra tutuklu yargılanarak, yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan Ünal Çetin, tahliye edildi.

ÜNAL ÇETİN; "ACIMASIZ, İNSAFSIZ VE HAKSIZCA"
21 Temmuz 2023 - 11:58
Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Ünal Çetin, saat 17.30 sularında cezaevinden avukatları Av. Eşref Bener Varol ve Av. İkbal Aytaç ile birlikte çıktı. Yaptığı açıklamada, “Çok acımasız, insafsız ve haksızca beş buçuk aydır tutuklu bulunmaktayım. Bugün itibariyle tahliye edildim. Bu süreç içerisinde yanımda olan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ünal Çetin’in tahliyesi sırasında Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, İYİ Parti Gelibolu İlçe Başkanı Hakan Alış, İYİ Parti’nin eski merkez ilçe teşkilat sorumlusu İlhan Atıcı ve İYİ Partililer cezaevi önündeydiler.

“BU KUTSAL TOPRAKLAR BÖYLE BİR ZULÜM GÖRMEDİ”
Gökçeada Belediye Başkanıyken, tutuklama talebi ile cezaevine gönderilen ve yaklaşık 6 aydır cezaevinde kalan Ünal Çetin, tahliye oldu. Çetin gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, “253 bin şehit veren bu kutsal topraklar, o tarihten bu yana böyle bir zulüm görmedi.

“BERAAT EDECEĞİM”
Çok acımasız, insafsız ve haksızca beş buçuk aydır tutuklu bulunmaktayım. Bugün itibariyle tahliye edildim. Bu süreç içerisinde yanımda olan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Eceabat Belediye Başkanım Saim Ağabey, Avukatlarım Eşref Bey, İkbal Hanım, hepsine minnettarım. Buraya gelen bütün dostlarıma minnettarım. Merkez İlçe Başkanım, İlhan Ağabey, hangi birini sayayım. Cansiperane arkamızdaydılar. Şöyle bitirmek istiyorum, bu davanın sonucunda, bizi sevenler kesinlikle şundan emin olsunlar, beraat edeceğim” ifadelerini kullandı.

“UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR YOLDAN GEÇTİK”
Ünal Çetin’in avukatlarından olan Av. Eşref Bener Varol ise sürece ilişkin yapmış olduğu bilgilendirmede, “Çok uzun hukuksuz, haksız bir tutuklama sürecinin sonuna geldiğimiz için mutluyuz. Buraya gelene kadar uzun ve meşakkatli bir yoldan geçtik. Örnek olaylarda bu kadar uzun süre bir tutuklama olmuyor. İlk tutuklandığımız günden sonra, hiçbir delil olmamasına rağmen dosyaya yeni bir delil sunulamamasına rağmen tüm itirazlarımız reddedildi.

“BAŞKANIMIZI SEVENLER MERAK ETMESİN”
Çok uzun süre haksız ve hukuksuz olarak tutuklu kaldık. Bugün değişen hiçbir şey olmamasına rağmen de serbest bırakıldık. Tüm bunları hukuki olarak değerlendireceğiz. Başkanımızla beraber bundan sonra hukuki süreci beraberce yöneteceğiz. Bu işin sonunda beraat edeceğimize dair hiçbir şüphemiz yok. Meslektaşım İkbal Hanıma da, tüm yanımızda olanlara da sonsuz teşekkürler ediyorum. Başkanımızı sevenler merak etmesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum