Reklam

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan 2013 - 17:48

Kutlamalar çerçevesinde saat 09.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve AK Parti Çan İlçe Başkanlığı'nın çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu, ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı söylendi.

Atatürk Şehir Meydanı'ndaki kutlama töreni saat 11.00'de Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Engin Eker Ortaokulu 4/B sınıfı öğrencisi Bilge Tepe “Bugün 23 Nisan, içimizin kıpır kıpır olduğu gün. Bugün benim bayramım, bugün yarının büyükleri olan biz Türk çocuklarının bayramıdır. 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. Bugün Milli Egemenlik Bayramımızdır. Atatürk, Türk çocuklarının bütün zorlukları aşabilecek güçte olduğuna inanmış, bağımsızlığın ve millet iradesinin en üst seviyeye çıktığı kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü, Türk çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk bizleri geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığı olarak görür” dedi. Tepe daha sonra, “Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun! Biz Bayramımıza, Bayrağımıza, Vatanımıza sonsuza dek sahip çıkacağız. Sana söz veriyoruz ATAM! Nisan çiçekleriyle taçlandırdığımız başlarımız daima dik, daima gururlu. Çünkü hangi ulusun çocuklarına nasip olmuş ki böyle bir bayram. Haydi arkadaşlar! Bugün sevinme, gülme, gururlanma günüdür. Bugün bizim bayramımızdır. Ne Mutlu Türk'üm Diyeni! Ne Mutlu Türk Çocuklarına!” şeklinde konuştu.

     Bilge Tepe'nin konuşmasının ardından Elif Özlem Şahingöz ve Rümeysa Çakır adlı öğrenciler Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili duygularını okudukları şiirlerle dile getirdiler.

     Şiirlerin okunmasının ardından Ş.E.E.Ortaokulu Anasınıfı'nın minik öğrencileri bir dans gösterisi sundular.

      Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde başarılı olan öğrencilerle takımlara ödülleri Kaymakam Yakup Tat, Garnizon Komutanı Yzb.Necip Sercan Çoban, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından verildi.

     Okul öğrencilerinin Karadeniz yöresi halk oyunlarını sunmalarının ardından 1. 2. 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen balon patlatma, yoğurt tepsisi içinden para bulma, sandalye kapma ve çay süzgecinde pinpon topu taşıma yarışmaları yapıldı. Öğrenciler yarışmalarda birbirleriyle kıyasıya yarışırken, büyüklere örnek olacak centilmenliklerini de gösterdiler.

      23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, Ş.E.E.Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu muhteşem çiftetelli gösterisinin ardından İstanbul Müzik Grubu'nun sunduğu konserle sona erdi.








YORUMLAR

  • 0 Yorum