Reklam

ÜÇÜNCÜ YAŞ ÜNİVERSİTESİ'NDE SONA GELİNDİ (ÖZEL HABER)

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi, Yaşlılar Derneği ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 'Üçüncü Yaş Üniversitesi' için geri sayım başladı.

14 Ocak 2023 - 11:27 - Güncelleme: 14 Ocak 2023 - 11:56
Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Belgin Akpınar; "Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz Üçüncü Yaş Üniversitemiz için artık sona yaklaştık. Çok yakın zamanda kayıtlarımız başlayacak. Bu konunun bu denli hızlı ilerlemesinde bizlere desteğini hiç bir zaman esirgemeyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan başta olmak üzere, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'na, Çanakkale Milletvekillerimize, Yaşlılar Derneği Çanakkale Şube Başkanı ve aynı zamanda proje ortağımız Hamit Altınkaya, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. projemizin hayata geçiş tarihi olarak 20 Mart Yaşlıya Saygı Haftasını belirledik. 60 yaş üstü vatandaşlarımızın bir çok alanda eğitim göreceği ve yaşamlarını bilgi edinerek kaliteli geçireceği bir proje oluşturduk. Türkiye'de bir kaç örneği olan bir üniversite. Bizlerde neden Çanakkale'de böyle bir üniversite olmasın dedik ve kolları sıvadık. İlk olarak Milletvekillerimizle görüşerek projemizi ve detaylarını anlattık. Ardından proje Ortağımız Yaşlılar derneği Çanakkale Şube Başkanımız Hamit Altınkaya ve bir heyet ile Rektör Hocamız ile istişare yaparak üniversitemizin temelini attık. Bizlerle birlikte Üniversitemizde bir çok hocamız bu projede çalıştı ve en nihayetinde artık sona geldik.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR
Üçüncü Yaş Üniversitesi hakkında bilgiler veren Akpınar, "Burada 60 yaş üstü vatandaşlarımız her yaşta eğitim programı çerçevesinde, Felsefeden, el sanatlarına, Müziğe kadar bir çok alanda eğitim alacaklar. Biz Türk Anneler derneği olarak ülkemiz ve şehrimiz için katkısı olan tüm projelere imza atmaya devam edeceğiz. Tabi ki  öğrenmenin yaşı yoktur, kaliteli yaşam sürmenin ilk şartı öğrenmek ve gelişmektir. Bu bağlamda bu proje bizler için çok önemli. Ayrıca projemizin ilk gününden bu yana en büyük destek Basın Mensuplarımızın. Projemizi her alanda anlatma imkanı bulduk" dedi.

Haber: Dilen ÖNER - Aliye Yaren YUSUFOĞLU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum