Reklam

TYP KAPSAMINDA ÇANAKKALE İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE 465 KİŞİ ALINACAK

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Program kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri için400 Temizlik Görevlisi ve 65 Güvenlik Elemanı olmak üzere toplamda 465 geçici personel alınacak. Başvurular 10 – 14 Ağustos tarihleri arasında İŞKUR E-Şube üzerinden ve Alo 170 üzerinden yapılacak.

 TYP KAPSAMINDA ÇANAKKALE İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE 465 KİŞİ ALINACAK
10 Ağustos 2020 - 11:54
Yapılacak alım hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kanaatleri ve okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Çanakkalemiz adına açılan 465 kişilik kadronun dağılımı gerçekleştirilecek.Şimdiden hayırlı olsun diliyorum. Başvuru yapacak vatandaşlarımızın belirtilen şartları detaylıca incelemesi,halk sağlığını dikkate alarak başvurularını İŞKUR E-Şube ve Alo 170 üzerinden yapacaklardır. Mart ayından beri ülkemiz genelinde devletimizin tüm kurumları, toplumumuzun tüm paydaşları ile birlikte salgına karşı yürüttüğümüz çalışmaları engellememek ve bulaş riskini arttırmamak adına vatandaşlarımızın başvuru için İŞKUR E-Şube ve Alo 170 kanallarını kullanmaları gerekmektedir.’’ dedi.
Programa başvuru yapacak adaylarda; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede sigortalı çalışan ve vergi mükellefi olmamak, emekli, malul aylığı almıyor olmak, Çanakkale il genelinde ikamet ediyor olmak, Öğrenci olmamak (Açık Öğretim Üniversitesi ve Açık Lise öğrencileri hariç) şartları aranacak.
Başvuru yapmak isteyen kişiler www.canakkaleiskur.gov.tr adresi Duyurular bölümündeki ‘TYP’ye başvuru Nasıl Yapılır?’ sayfasından İŞKUR E-Şube üzerinden nasıl başvuru yapacaklarını ayrıntılı olarak öğrenebilecekler.
 
Ayrıca 2019 yılında getirilen düzenleme ile TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘‘TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ belirtildi.
Noter kurasının 18-19 Ağustos 2020 tarihleri arasında çekileceği, asil seçilen kişilerin 27.09.2017 tarihinden itibaren Toplum Yararı Program kapsamında en fazla 24 ay yararlanabileceği belirtildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum