Reklam

TÜRK KIZILAY AĞADERE MÜZESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Türk Kızılay Ağadere Müzesi bilgilendirme toplantısı Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜRK KIZILAY AĞADERE MÜZESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
04 Ağustos 2020 - 15:52
Türk Kızılay Ağadere Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, şehit aileleri, protokol üyeleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
İl Müftü Vekili Mehmet Ali Bir’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Eceabat İlçe Müftüsü Sinan Çetin’in şehitlerimiz için okuduğu duaların ardından başlayan Türk Kızılay Ağadere Müzesi bilgilendirme toplantısında Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı ve Türk Kızılay Ağadere Müzesi Müdürü Resul Karakurt tarafından birer konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından profesyonel tiyatro oyuncusu Abdülkadir Katra tarafından “Bir Doktorun Gözünden 1915” konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Ardından Türk Kızılay Ağadere Müzesi’ni gezerek yetkililerden bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ, Türk Kızılay Ağadere Müzesi’nin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ve minnet duygularını ifade etti.
Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindekiler Çanakkale Cephesi’nde 42. Alay’ın 2. Taburunda görev yaparken şehit düşen Safranbolu’lu Mehmet Çavuş’un kabri başında dua okuyarak Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiler.
Türk Kızılay Ağadere Müzesi bilgilendirme toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum