Reklam

TÜRK BÜRO SEN KURULDU

Çanakkale Türk Büro-Sen 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirerek Türkiye Kamu-Sen’nin 30. Yılında kuruluşunu gerçekleştirdi.

TÜRK BÜRO SEN KURULDU
04 Ekim 2022 - 10:48
Genel Kurula Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ulupınar, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Başkanı Resul Demirbaş, TÜRKAV İl Başkanı Mehmet Patan, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turan Çavdar, Türk Büro-Sen Edirne Şube Başkanı Memduh Örüş ve Balıkesir Şube Başkanımız Ferit Cin ile çok sayıda davetli katıldı.
Genel Başkan Türkeş Güney, “Bundan 30 yıl önce, “Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız “ diyen, “bizim İlkemiz Önce Ülkemiz” diyen, şerefli Türk memuru tarafından kurulan sendikamızın; 83. Şubesini; yedi düvele karşı Türk’ün gücünü gösterdiğimiz tarihe şanlı Çanakkale Direnişi olarak geçen “Bir devrin kapanıp, bir devrin açıldığı”, “Komutanım benim tüfek bozulmuş, tetik basmıyor diyen askere, tüfek sağlam oğlum. Senin parmağın kopmuş” denilen Çanakkale ilimizde kuruyoruz. Böylesine önemli bir ilimizde bulunmaktan son derece mutluluk duyuyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olması duygu ve düşünceleri ile hepinizi mensubu ve temsilcisi olduğu Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro-Sen adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Sendikamızı bugünlere getirenlere şükranlarımızı sunarken, ahirete göç eden dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sendikamız kurulduğu günden bu güne, memurumuzun hak ve menfaatlerini arayan, savunan tek Sendikadır. Türk Memuru Sendikal anlamda ne elde ettiyse, hepsini Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemde elde etmiştir. 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya alınması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının GİH’e geçirilmesi, özlük haklarının yeterli olmaması, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarıyla ilgili yaşanılan olumsuzluklar, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesi, servis hizmeti, nöbet ücreti, fazla mesai ücreti ve bunun gibi sorunlarla ilgili hazırlığı olan, çalışması olan, gayreti olan tek Sendikadır.

Yoğun iş yükü altında çalışan kurumlarımızdan başta Adliye çalışanları olmak üzere, bu kurumlarımızdaki memurlarımızın özlük haklarında nasıl bir iyileştirme sağlayabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Adliye çalışanlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği konusunda, önlerinde Yazı İşleri Müdürlüğü dışında fazla bir unvan bulunmamaktadır. Bu amaçla bu kurumda yeni ünvanlar ihdas edilmesi konusunda çalışmalarımız ve gayretlerimiz vardır. Yine iş kolumuzda yer alan kurumlardan Türkiye İş Kurumunda kurum içi İş ve Meslek Danışmanlığına geçişin devam etmesi konusunda talebimiz ve ısrarımız vardır. Gümrük teşkilatımızla ilgili olarak, Gümrük Muhafaza Memurlarının kolluk kuvveti, muayene memurlarının Gümrük Denetmeni, diğer bakanlık personelinin Kurum içi Uzmanlık imkanları için çalışmamız ve kanun teklifimiz TBMM’ye taşınmıştır” dedi.

Genel kurulun sonunda Kurucu Başkan İlker Kurt; “ Promosyon ve Organizasyon sendikacılığından uzak ilkeli kararlı ve kanunlar çerçevesinde Çanakkale’mizde Büro İş Kolunda olan tüm memurlarımızın, iyi gününde ve kötü gününde yanında olmak için mücadelemizi vereceğiz. Mehmet Akif derki, “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz”. Bu düstur ile kutlu yolda, Memurlarımızın taleplerine dikkate alarak yürüyeceğiz” Diyerek davetlilere katılımından dolayı teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum