Reklam

TÜRK ANNELER DERNEĞİ ÇEŞME ŞUBESİ, KURULDU

Başkanlığını Suzan Çırağ'ın üstlendiği Türk Anneler Derneği Çeşme Şubesi, kuruluşunun tamamlanmasının ardından ilk dayanışma kahvaltısını gerçekleştirerek, anneleri buluşturdu.

TÜRK ANNELER DERNEĞİ ÇEŞME ŞUBESİ, KURULDU
19 Aralık 2022 - 11:43
1959 yılından beri faaliyet gösteren Türk Anneler Derneği'nin 63. şubesi, Kasım ayı sonunda Çeşme'de kuruldu. Derneğin Çeşme Şubesi'nin kurucu başkanlığını Suzan Çırağ üstlendi. Derneğin kuruluşunun gerçekleştirilmesinin ardından Çeşme Elit Life'ta bir dayanışma kahvaltısı düzenlendi.
17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen kahvaltıya, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, eşi Nuriş Oran ile birlikte katılırken, Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Handan Çakıroğlu, Çeşme Şubesi'nin kuruluşuna öncülük eden ve derneğin Çanakkale Şubesi'nin başkanı olan, Çeşme kökenli Belgin Akpınar ile İzmir, Karşıyaka, Güzelbahçe, Mordoğan Türk Anneler Derneği şubelerinin temsilcileri, Çeşme Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nermin Ekinci, ÇYDD Çeşme Şubesi Başkanı Yasemin Ahilik, DİSK Emekli-Sen Çeşme Şubesi temsilcileri, Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül ve çok sayıda kadın katıldı.

"HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ"
Kahvaltıda bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Türk Anneler Derneği, 1959'dan beri laik ve demokratik Cumhuriyet'imizde, Atatürk'ün gösterdiği yolda Cumhuriyet kadınlarını, Atatürk'ün kızlarını temsil etmek üzere kurulmuş bir dernek. Bu derneğin Çeşme'mizde şubesinin açılmasını memnuniyetle karşılıyor, Çeşme Belediyesi olarak tüm laik ve demokratik kurum, kuruluş ve derneklerin yanında olduğumuz gibi Türk Anneler Derneği Çeşme Şubesi'nin de her zaman yanında olacağımızı ifade ediyorum" dedi. 
"ÇEŞME SİVİL TOPLUM MERKEZİ'MİZİN AÇILIŞINI ÇOK YAKINDA HEP BERABER YAPACAĞIZ"
Çeşme'deki sivil toplum kuruluşlarının kira sorunlarını çözmek için yaptıkları çalışmanın sonuna geldiklerini müjdeleyen Başkan Oran, "Ilıca'da, 2 büyük toplantı salonu, idari ve temizlik personeli ile beraber, bilgisayarları, her derneğe özel dolapları ve her derneğin misafirlerini ağırlayabileceği şekilde bir mufağı da olan Çeşme Sivil Toplum Merkezi'mizin açılışını çok yakında hep beraber yapacağız. Türk Anneler Derneği Çeşme Şubesi de orada yerini alacak" diye konuştu.
"1980 DARBESİ SIRASINDA BİRÇOK DERNEK KAPATILMIŞ, AMA TÜRK ANNELER DERNEĞİ KAPATILMAMIŞTIR"
Çeşme Şubesi'nin kuruluşunun ardından düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılmak için Ankara'dan gelen Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Handan Çakıroğlu da bir konuşma yaparak, "Anneler Derneği, 1959 yılında kurulmuş, 1964 yılında isminin başına 'Türk' adını almış ve kamu yararına dernek olduğu tescillenerek, Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 1980 darbesi sırasında birçok dernek kapatılmış, ama Türk Anneler Derneği kapatılmamıştır. Bundan da gurur duyuyoruz. 63'üncü şubemizi de Çeşme'de açtık. ÇYDD dahil, Yardımseverler de dahil en çok şubesi olan dernek biziz. Ama en az yardım alan dernek de biziz. Arkadaşlarımız çok çalışıyor. Örneğin Balıkesir şubemiz, üniversiteye 3 bin 500 adet çarşaf ve yastık kılıfı bağışı yaptı. Çarşaf ve yastık kılıflarını bir atölye kiralayarak yaptılar. Bazı şubelerimiz, örgü örerek, doğu bölgemize kıyafetler gönderdiler.  İstanbul şubemiz, bin 500 öğrenciyi giydirdi. Yalnız bir üzüldüğümüz nokta; 60 yıl önce kurulmuş bir engelli okulumuz vardı. Bakırköy Belediyesi, okulumuzu elimizden aldı. Milli Eğitim kapattı. Çok üzgünüz. Hedefimiz; onun yerine yeni bir okul açmak. Tüm şubelerimiz bize yardım ediyor. Hepsi arkamızda. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye belirtti.
"BİRLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ YAPARSAK KADINLARI KİMSE DURDURAMAZ"
 Derneğin genel Başkanı Çakıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Amaçlarımızdan birisi öğrencilerimize yardımcı olmak, onları okutmak, annelere destek olmak. Evlatlarını yetiştiren annedir. Onun için anne çok önemlidir. Şubelerimiz bu konuda çok duyarlı. Anneler için kurslar düzenliyoruz. Ayrıca üniversitelerin de desteği ile 60 yaş üstüne destek vermeye hazırlanıyoruz. Dernekler, güçbirliği ile iş yapan kuruluşlardır. Dernekler, bağışlarla yaşamaya çalışırlar. Birlikte güç birliği yaparsak kadınları kimse durduramaz. Derneğimmize yapılacak bağış, sadece bir kişinin hayatını değiştirmekle kalmıyor, toplumsal hayatta, global ölçekte fırsat eşitliğine katkı sağlıyor. Ufak bir bağışla, açlıkla mücadeleye ya da hasta çocukların tedavilerine, eğitimlerine destek verebilirsiniz. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına duyarlı oluyorum. Ne mutlu Türküm diyorum."

"EŞİT HAK VE SORUMLULUKLA, ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ, EŞSİZ ATATÜRK İLE İÇİMİZE SİNDİRDİK"
Derneğin Çeşme Şubesi'nin açılması için bir Çeşmeli olarak öncülük eden ve katkıda bulunan, Türk Anneler Derneği'nin Çnakkale Şubesi'nin başkanlığını da yapan Belgin Akpınar da bir konuşma yaparak, "Bizler laik Türk kadınları olarak, Atatürk ilkelerinin ışığı altında, en iyiye, en doğruya ve en güzele gönül vermiş, barışın savaşçılarıyız. Eşit hak ve sorumlulukla, ülkenin birlik ve beraberliğini, eşsiz Atatürk ile içimize sindirdik. Teknoloji ve her alanda kararlılıkla ilerliyoruz. Büyük Atatürk, sesin kulaklarımızda. En büyük eserin Cumhuriyet ile ileri, daha ileriye bakıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızda seni görüyoruz. Senin önderliğinde yaşıyoruz. Bu duygular içerisinde, çocuklarımıza, çalışmak ve vatanı sevmek olduğunu vurguluyoruz. Çocuklarımızı, hak ve sorumluluklarını bilerek yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğin teminatıyız. Yumruk gibi kalbimize, sığmaz denilen her şey sığar. Ne düşman sesi oluruz, ne düşman sesi isteriz. Biz zeytin dalıyız. Zübeyde hanım, örnek alınacak annedir. Ne mutlu sevgili Ulu Önderimiz Atatürk'ü doğuran anaya. Ne mutlu O'na sahip olan Türk milletine"
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum