Reklam

TURİZM ULAŞIMINDA KORONAVİRÜS İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) turizm taşımacılığı kapsamında koronavirüs için alınan önlemler ile ilgili video hazırladı.

02 Haziran 2020 - 14:21

Videoda şu soruların cevabı yer alıyor;

İlk adım olarak; Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen HES uygulamasını cihazlarımıza indiriyoruz. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız da seyahat edip, edemeyeceklerini görmüş olacaklar.

3 AŞAMALI İZOLASYONDA NELER YAPILMALI?

•             İlgili personel, COVID-19 hakkında etkin bir şekilde bilgilendirilmeli.

•             Araç içerisindeki sosyal mesafe korumalı.

•             Araçlara uygulanacak olan dezenfeksiyon işlemlerine özen gösterilmeli.

Seyahat süresince sürücülerin maske takmaları zorunlu olacak ve araç girişlerinde el dezenfektanı bulundurulacak.

Güvenli ve sağlıklı bir seyahat için ALO 184’ü arayarak, tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yeni genelge kapsamında toplu ulaşım araçları yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek.

Bu çerçevede alınan 14 hijyen kuralı araç girişlerinde okunaklı bir şekilde sergilenecek ve yolcular hijyen açısından kendi bagajlarını kendileri yerleştirecek.

3 AŞAMALI DEZENFEKSİYON BİZLERİ NASIL KORUYACAK?

Haftalık ve günlük dezenfeksiyonların yanı sıra; her transferden veya yapılan hizmetten sonra da Bakanlık uyarınca belirlenen şartlar dahilinde araçlar dezenfekte edilecek.

Sürücülerin genel sağlık kontrolleri haftalık olarak yapılacak, araç içerisindeki klima filtrelerinin bakımı periyodik olarak uygulanacak ve tüm kontrollerle birlikte dezenfeksiyon çalışmaları eksiksiz olarak tamamlanacak.

Yapılan tüm işlemler günlük ve haftalık raporlar halinde analiz edilerek, dezenfekte işleminin ardından mühürlenen araçlar tekrar kullanıcının hizmetine sunulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum