Reklam

TURAN ÇOMÜ SİVİL TOPLUM AKADEMİSİ AÇILIŞ DERSİNE KATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından kurulan Sivil Toplum Akademisi ilk dersine online olarak katıldı. Turan katılımcılara, “Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzün verdiği desteklere başvurun. Proje yapın maddi manevi destek olalım” dedi.

TURAN ÇOMÜ SİVİL TOPLUM AKADEMİSİ AÇILIŞ DERSİNE KATILDI
18 Ekim 2023 - 11:41
Turan, Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan online eğitim programına katılarak ilk dersi verdi. Derse Turan’ın yanı sıra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale’den sivil toplum kuruluşları gönülleri ve öğrenciler katıldı. Bakan Yardımcısı Turan, sivil toplumun ülkemizin için önemini vurgularken, STK’lara güvenlikçi değil özgürlükçü bir anlayışla yaklaştıklarını söyledi. Turan, buna rağmen suç ve terör örgütlerinin bu alanı istismar ettiklerini ve bunları ayıklamak içinde ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Turan, sivil toplumun gelişmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunanan Dernekler Masasını önce Dernekler Dairesine sonra da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne dönüştüğünü anlattı. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün sivil toplum kuruluşlarına ciddi destekleri olduğunu da hatırlatan Turan, “Çanakkale’de ki tüm STK’lar Dernekler Bilişim Sistemi (DERBİS) üzerinden bize başvursunlar proje bazlı desteklerimiz var, derneklerimiz bu destekleri değerlendirsinler. Proje yapın maddi manevi destek olalım” dedi.

EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA VERİLECEK
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından online 4 hafta sürecek olan derslerde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü uzmanları, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı uzmanları ve üniversiteden birçok hoca sivil toplum alanında dersler verecekler, katılımcılara eğitim sonunda sertifika takdim edilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum